Crafin, cel mai simplu cozonac pufos. Și aspectul lui va cucerii invitații la masă!

Crafin, cel mai simplu cozonac pufos. Și aspectul lui va cucerii invitații la masă!
Niciodată nu e nepotrivit să preparați un cozonac pufos. Cu această rețetă veți putea lăsa în urmă fără probleme rețetele complicate ale bunicii

Ingrediente pentru cozonac pufos

  1. Pentru agentul de dospire:

* Lapte cald 200 ml

* Zahăr 1 lingură

* Drojdie uscată 7 g

* Făină 1 lingură

  1. Pentru aluat:

* 1 ou + 2 gălbenușuri

* Zahăr 100 g

* Sare într-un vârf de cuțit

* Unt 80 gr

* Făină 500 gr

  1. Pentru umplutură:

* Unt 60 gr

* Brânză ricotta + 50 gr de zahăr + coajă de la o lămâie și două portocale bio

* Fulgi de migdale

* Stafide 100 g + fructe confiate 30 – 40 g (după gust)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Maria Zapodeanu (@ana_mariazap)

Mod de preparare

Se combină laptele cald + zahărul + praful de copt + făina. Se amestecă, se acoperă cu o folie și se lasă la loc cald timp de 10 – 15 minute. Separat, se bat ouăle și gălbenușurile cu zahărul și sarea până devin spumoase. Continuați să bateți și adăugați untul topit cremos. Se toarnă maiaua preparată anterior, apoi, treptat, făina cernută.

Se frământă aluatul elastic mai întâi cu o paletă și apoi cu mâinile timp de 15 minute. Dacă aluatul se lipește de mâini, nu mai adăugați făină, este mai bine să ungeți aluatul și mâinile cu ulei. Se acoperă cu hârtie alimentară și se lasă într-un loc cald timp de 1,5 – 2 ore. Aluatul finit se împarte în două părți egale.

Se întind pe masa de lucru în formă de dreptunghi. Se întinde brânza ricotta deasupra, se pun felii de migdale și stafide confiate. Se rulează în formă de rulou.  Apoi se taie în două pe lungime, de la o margine, fără a tăia până la capăt. Începeți să rulați pe o parte în formă de melc. Apoi se suprapun cei doi „melci”.

Se transferă crafinul într-o formă, se acoperă cu folie alimentară sau cu un prosop și se lasă la loc cald timp de 30 – 40 de minute. Coaceți la 160 C timp de 40 / 45 de minute. Când e gata, lăsați cratița să se răcească. Se pudrează cu zahăr pudră și se poate savura.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre