Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente de calitate și puțin timp al dispoziție. Prepararea nu este deloc complicată, însă rezultatul va fi cu adevărat spectaculos. Prăjitura seamănă mult cu un blunt olandez. Practic nu conține făină, ci amidon, iar rezultatul este un desert de o consistență pufoasă, absolut delicios.
Dacă doriți să preparați o variantă light, atunci folosiți aceeași cantitate de eritriol în locul zahărului, orice brânză tartinabilă în loc de ricotta și făină 00 în loc de amidon, dacă nu aveți din acesta în bucătărie.
Ingrediente pentru prăjitură de fistic și ricotta
2 gălbenușuri
4 albușuri de ou
80 g de zahăr
2 linguri de pastă de fistic sau cremă de fistic tartinabilă
450 g ricotta
1/2 linguriță de sare
50 g de amidon/amidon de cartofi
Mod de preparare
Începeți prin a bate spumă albușurile și lingurița de sare, cu ajutorul unui mixer, până devin așa de tari încât, dacă întoarceți vasul în care se află, nu se desprind.
Separat, bateți, tot cu mixerul, gălbenușurile împreună cu zahărul, până ce acesta din urmă se topește. Apoi adăugați ricotta și apoi crema tartinabilă de fistic și amestecați cu un tel. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, adăugați amidonul sau făina, prin strecurare printr-o sită, pentru a obține o distribuție aerisită, mai amestecați. Delicat. În final, adăugați albușurile bătute spumă și amestecați, ușor, cu un tel, de jos în sus.
Puneți prăjitura de fistic și ricotta într-o formă de copt tapetată cu hârtie sau unsă în prealabil, și coaceți – o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 50 de minute, sau până când aceasta trece testul scobitorii. Testul scobitorii, așa cum am mai scris, presupune înfigerea unei scobitori din lemn în prăjitură, iar dacă atunci când este extrasă rămâne uscată, fără niciun strop de aluat lipit pe ea, semnalează că desertul este gata, copt.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook