Rețetă: Prăjitură de fistic și ricotta – parcă e un nor pufos!

Rețetă: Prăjitură de fistic și ricotta – parcă e un nor pufos!
Această prăjitură e pufoasă ca un nor. Și e fără grăsimi și fără gluten. Vă vom prezenta inclusiv substituenții alimentari de care aveți nevoie pentru a o face și mai light.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente de calitate și puțin timp al dispoziție. Prepararea nu este deloc complicată, însă rezultatul va fi cu adevărat spectaculos. Prăjitura seamănă mult cu un blunt olandez. Practic nu conține făină, ci amidon, iar rezultatul este un desert de o consistență pufoasă, absolut delicios.

Dacă doriți să preparați o variantă light, atunci folosiți aceeași cantitate de eritriol în locul zahărului, orice brânză tartinabilă în loc de ricotta și făină 00 în loc de amidon, dacă nu aveți din acesta în bucătărie.

Ingrediente pentru prăjitură de fistic și ricotta

2 gălbenușuri

4 albușuri de ou

80 g de zahăr

2 linguri de pastă de fistic sau cremă de fistic tartinabilă

450 g ricotta

1/2 linguriță de sare

50 g de amidon/amidon de cartofi

Mod de preparare

Începeți prin a bate spumă albușurile și lingurița de sare, cu ajutorul unui mixer, până devin așa de tari încât, dacă întoarceți vasul în care se află, nu se desprind.

Separat, bateți, tot cu mixerul, gălbenușurile împreună cu zahărul, până ce acesta din urmă se topește. Apoi adăugați ricotta și apoi crema tartinabilă de fistic și amestecați cu un tel. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, adăugați amidonul sau făina, prin strecurare printr-o sită, pentru a obține o distribuție aerisită, mai amestecați. Delicat. În final, adăugați albușurile bătute spumă și amestecați, ușor, cu un tel, de jos în sus.

Puneți prăjitura de fistic și ricotta într-o formă de copt tapetată cu hârtie sau unsă în prealabil, și coaceți – o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 50 de minute, sau până când aceasta trece testul scobitorii. Testul scobitorii, așa cum am mai scris, presupune înfigerea unei scobitori din lemn în  prăjitură, iar dacă atunci când este extrasă rămâne uscată, fără niciun strop de aluat lipit pe ea, semnalează că desertul este gata, copt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Andrini (@evasfoodaddiction)

Sursa: Instagram