Încercați Prăjitura Îngerilor. E perfectă pentru o zi de vară

Încercați Prăjitura Îngerilor. E perfectă pentru o zi de vară
În miez de vară, nimic nu se compară cu un desert pufos și aromat, îmbrăcat cu o cremă ușoară de frișcă.

Se prepară foarte ușor și este cu totul și cu totul excepțională. Iată care este rețeta pentru Prăjitura Îngerilor.

Încercați Prăjitura Îngerilor. E perfectă pentru o zi de vară

Pentru a pregăti Prăjitura Îngerilor aveți nevoie de următoarele ingrediente: 9 albușuri, 200 g zahăr, 1 linguriță cu coajă de lămâie, 2 linguri cu oțet sau zeamă de lămâie, 140 g făină. Pentru ornat vă sunt necesare 200 ml smântână pentru frișcă, 1 lingură cu zahăr pudră vanilat, 50 g mascarpone. Piureul de căpșuni se va realiza din 200 g căpșuni, 2 linguri cu zahăr.

Mod de preparare

Pentru început, bateți albușurile cât mai tare cu un praf de sare. Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, mixând bine după fiecare, până se va obține o bezea cât mai densă. Puneți acum coaja de lămâie și oțetul și amestecați ușor. Cerneți făina și puneți peste spuma de albușuri împreună cu restul de zahăr, apoi încorporați amestecând cu o spatulă.

Aveți grijă să folosiți spatula, cu mișcări de jos în sus. Turnați compoziția într-o formă specială care să nu fie unsă și nici tapetată. Dacă nu aveți o formă specială, folosiți o tavă detașabilă de la tort, în mijlocul căreia puneți un cerc de metal pe care îl folosiți la prăjituri.

Se dă tava la cuptor la foc mediu și se lasă pentru o jumătate de oră, până ce veți constata că blatul a căpătat o culoare aurie. Întoarce forma invers și puneți pe un grătar cu picioare pentru ca prăjitura să se răcească în forma întoarsă cu fundul în sus. După ce s-a răcit, dezlipiți prăjitura cu un cuțit pe margini.

Așezați apoi pe un platou și îmbrăcați în crema de frișcă și piureul de căpșuni. E momentul să faceți crema de frișcă. Bateți smântâna pentru frișcă până începe să fie consistentă. Adaugă zahărul pudră și mascarponele și mixați până ce crema va deveni pufoasă.

Dacă nu aveți mascarpone, puteți folosi și o cremă gen Almette ori Philadelphia. Pentru a prepara crema de căpșuni, presărați fructele cu zahăr și puneți într-un vas pe foc mic. Fierbeți câteva minute, până zahărul se topește iar căpșunile se înmoaie. Pasați cu blenderul și lăsați la răcit.

Sursă foto: dulciurifeldefel