Un alt fel de pizza. Încercați rețeta cu blat de mămăligă, gustul e fantastic

Un alt fel de pizza. Încercați rețeta cu blat de mămăligă, gustul e fantastic
Dacă vă hotărâți să consumați mai multe preparate fără carne sau pentru zilele de post, puteți încerca o rețetă de pizza cu mămăligă. E extrem de gustoasă.

Dacă vă e poftă de o pizza, dar vreți ceva ce nu ați mai consumat până acum, aveți la îndemână o rețetă inedită, dar delicioasă: pizza cu blat din mămăligă.

Un alt fel de pizza, cu același gust fantastic. Încercați rețeta cu blat de mămăligă

Faceți parte din categoria vegeterienilor? Vreți să dați jos câteva kilograme sau pur și simplu sunteți curioși ce gust are o pizza de post făcută cu blat de mămăligă?  Nu mai pierdeți timpul, suflecați mânecile și dați-i drumul la treabă.

Pentru a obține o pizza de post pentru care veți fii cu adevărat invidiată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 dovlecei,  200 g mălai, 50 g margarină, sos de roșii cu legume, 200 g boabe de porumb fiert. Dar și 450 g roșii tăiate sferturi, 200 g ciuperci, 2 lingurițe cu cimbru uscat, frunze de spanac și, optional brânză tofu.

Mod de preparare

Curățați dovleceii, spălați bine, apoi tăiați sub formă de rondele și puneți la fiert în 750 ml apă cu o linguriță cu sare. Se lasă să să opărească câteva minute, apoi se vor scoate din oală și se clătesc cu apă rece.  Puneți din nou apă la fiert și turnați mălaiul în ploaie, pentru a nu face cocoloașe.

Amestecați cât mai bine ți lăsați la fiert pentru câteva minute. După ce mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă și lăsați să se răcească. Ulterior, adăugați un stratul de roșii, apoi puneți porumbul fiert, dovleceii, ciupercile călite în puțin ulei, sare, piper, roșiile tăiate în sferturi, frunzele de spanac, cimbru.

Introduceți la cuptor pentru minim o jumătate de oră. Blatul de mămăligă nu trebuie să-l faceți neapărat în acea zi, se poate folosi și mămăligă mai veche. De asemenea, puteți pune pe deasupra și brânzeturi, salam sau șuncă sau orice altceva aveți chef să consumați. Indiferent ce ați alege, gustul este unul cu totul și cu totul deosebit.

Sursă foto: savori urbane