Un Chec din albușuri cu mac și lămâie este întotdeauna binevenit pe masă. Aromele se întrepătrund, iar aspectul este cu adevărat stilat. Merge perfect cu ceai sau cafea.
Ingrediente pentru chec din albușuri cu mac și lămâie
6 albușuri
100 g zahăr
75 g făină
25 g mac
1 lămâie
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
Mod de preparare
Se bat albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră (avem grijă să-l măcinăm înainte). Se adaugă și zeamă de lămâie pe parcurs ce se adaugă zahărul, aceasta ajută bezeaua să se mențină fermă. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă în ploaie, amestecând încet cu o spatulă, să nu se lase bezeaua. Se adaugă coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă, dar și pentru culoare, apoi se adaugă macul, de asemeni amestecând cu mare grijă, până la omogenizarea compoziției.
Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de chec cu mac și lămâie în ea, nivelând-o cu o spatulă. Checul se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, dar se testează și cu scobitoarea. Se lasă să se răcească, apoi se poate pudra cu zahăr.
Sursa: Chefi la cuțite
Mădălina Ghenea a plecat de acasă în condiții extreme. Fotografiile momentului
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook