Chec din albușuri cu mac și lămâie

Chec din albușuri cu mac și lămâie
Unoeri îți rămân albușuri de la maioneze, cozonaci, sau alte aluaturi. Le poți folosi la un delicios și aspectuos Chec din albușuri cu mac și lămâie.

Un Chec din albușuri cu mac și lămâie este întotdeauna binevenit pe masă. Aromele se întrepătrund, iar aspectul este cu adevărat stilat. Merge perfect cu ceai sau cafea.

Ingrediente pentru chec din albușuri cu mac și lămâie

6 albușuri

100 g zahăr

75 g făină

25 g mac

1 lămâie

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

Mod de preparare

Se bat albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră (avem grijă să-l măcinăm înainte). Se adaugă și zeamă de lămâie pe parcurs ce se adaugă zahărul, aceasta ajută bezeaua să se mențină fermă. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă în ploaie, amestecând încet cu o spatulă, să nu se lase bezeaua. Se adaugă coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă, dar și pentru culoare, apoi se adaugă macul, de asemeni amestecând cu mare grijă, până la omogenizarea compoziției.

Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de chec cu mac și lămâie în ea, nivelând-o cu o spatulă. Checul se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, dar se testează și cu scobitoarea. Se lasă să se răcească, apoi se poate pudra cu zahăr.

Sursa: Chefi la cuțite

Mădălina Ghenea a plecat de acasă în condiții extreme. Fotografiile momentului

Recomandarile noastre