Simona Ionescu / Redactor Șef

Crește un monstru în adâncuri. Un rechin cu două capete prins și eliberat înapoi în apă

Crește un  monstru în adâncuri. Un rechin cu două capete prins și eliberat înapoi în apă
Descoperiri cu adevărat de speriat. În largul coastelor Indiei, pescarii au început să prindă rechini cu două capete. Malformația ar putea fi cauzată de o serie de factori, inclusiv tulburări genetice, viruși sau poluare, spun specialiștii, care au început să cerceteze fenomenul.

Momentan au fost prinși doar pui de astfel de rechini, însă, în ciuda dimensiunilor reduse, tot arată înfiorător. Nu putem să nu ne gândim cum vor arăta exemplarele care vor crește.

Se spune că două capete sunt mai bune decât unul, dar nu este clar dacă acest lucru li se aplică și rechinilor. Vineri, Nitin Patil, un pescar din Palghar, India, a prins un rechin de 15 centimetri, care avea două capete perfect dezvoltate și pline de dinți.

„Nu mâncăm pești atât de mici, în special rechini, așa că  am decis să-l arunc inapoi în apă, dar nu înainte de a-i face câteva fotografii”, a declarat Patil, pentru Hindustan Times. Fotografiile au fost postate pe Tweeter mai apoi.

Rechinul cu două capete a fost eliberat. Va crește mare

Umesh Palekar, un alt pescar care a văzut rechinul cu două capete a declarat pentru aceeași publicație că fotografiile au fost trimise cercetătorilor care să încerce acum să dea o explicație fenomenului.

Oamenii de știință de la Consiliul Indian pentru Cercetări Agricole – Institutul Central de Cercetare a Pescuitului Marin (ICAR-CMFRI) din Mumbai, au declarat presei că descoperirea este o premieră.

Biologul marin Swapnil Tandel a declarat că deformarea ar putea avea mai multe cauze. „Aceste descoperiri sunt atât de rare încât este dificil să se găsească o cauză pentru anomalie”, a spus Tandel. „Tulburările genetice sau metabolice, virușii, poluarea sau pescuitul excesiv ar putea fi motive posibile”.

Sursa foto: Nitin Pati, Umesh Palekar

Clejanii au mari probleme. Viorica nu și-a revenit complet și trebuie reparat și „gardul din gură”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre