Pentru mulți dintre noi, românca noastră, Cristina Neagu, rămâne cea mai bună handbalistă a planetei. Supranumită “Messi de România”, Cristina Neagu este singura handbalistă care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună jucătoare a lumii! Pe 26 august, sportiva a împlinit 32 de ani.

Cristina Neagu, supranumită “Messi de România”

Patru titluri de cea mai bună jucătoare din lume are Cristina Neagu (2010, 2015, 2016, 2018).

Anul 2019 a fost, însă, unul de caznă, în care Cristina Neagu a suferit 11 luni, să se recupereze după ruptura de ligamente încrucişate suferită la Euro 2018.

A revenit în noiembrie 2019, la o formă de invidiat, iar după ce a marcat nu mai puţin de 14 goluri cu Metz, într-un meci din grupele Ligii Campionilor. Antrenorul franțuzoaicelor, Emmanuel Mayonnade exclama: “Vreți să îmi spuneți că nu este la forma ei maximă?!”

După ce a petrecut primele 11 luni ale anului trecut în sala de recuperare, Cristina Neagu nu avea cum să fie printre nominalizările pentru cea mai bună handbalistă a lumii și în 2019. Însă, rămâne mereu “numărul 1”  în inimile românilor.

”M-am descurcat foarte bine în perioada de izolare. La fel ca pentru toţi românii, și pentru mine a fost o perioadă atipică, dar am reușit să îmi improvizez acasă un fel de sală de forță, chiar în living și m-am antrenat cât de profesionist am putut, în condițiile date. În toate aceste ultime luni de când s-a declanșat pandemia, am urmat atentă îndrumările de distanțare socială și am limitat interacțiunile care nu erau strict necesare. În momentul de față mă simt excelent și sunt bucuroasă că am început pregătirea cu fetele. Chiar dacă nu a revenit totul la normal, măcar este un pas înainte și sper ca toată situația să evolueze favorabil”,  spus Cristina Neagu, pentru fanatik.ro.a

Cristina Neagu, biografia

Cristina Neagu s-a născut în București, în cartierul Ghencea, lângă stadionul Steaua. Întâmplător, în 2000, când avea doar 12 ani, la una din orele de sport, antrenoarea Maria Covaci venise să selecționeze fete pentru secția de handbal a Clubului Sportiv Școlar numărul 5. Cristina Neagu și-a spus că nu am nimic de pierdut dacă merge și ea. ”Handbalul mi-a intrat la suflet din primul moment”, a mărturisit apoi Cristina Neagu.

Ca sportivă a Clubului Sportiv Școlar numărul 5, Cristina Neagu făcea antrenamente în săli diferite din București, de la ora 7 dimineața și de la ora 19 seara. Mai mult, era nevoită să plătească din buzunarul propriu deplasările la sală, cantonamentele și baremurile de arbitraj.

În viața personală, Cristina Neagu este secretoasă. Singura relație sentimentală cunoscută este cea de acum câțiva ani, cu Dacian Vizitiu, fratele Patriciei Vizitiu, prietena ei cea mai bună.

Din anul 2016, Cristina Neagu este și căpitanul echipei naționale a României.

”Nu am câștigat toate medaliile și trofeele pe care mi le-aș fi dorit, însă nu pot să spun că am un regret major în cariera mea. La fiecare antrenament și la fiecare meci încerc să dau tot ce am mai bun. Iubesc ceea ce fac, muncesc enorm și în fiecare zi vreau să devin tot mai bună. Cred că acestea sunt lucrurile care m-au menținut la cel mai înalt nivel în handbalul mondial în anii aceştia”, spune mereu Cristina Neagu.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp