Cu acest produs banal, frigiderul nu va mai mirosi niciodată urât. Costă doar 1 leu

Cu acest produs banal, frigiderul nu va mai mirosi niciodată urât. Costă doar 1 leu
Beneficiile unui frigider curat sunt imense pentru familie. Iată câteva trucuri care vă vor fi de mare ajutor.

Dintre toate aparatele electrocasnice dintr-o locuință, cel căruia îi trebuie acordată cea mai mare importanță este frigiderul. Cum reușiți să-l păstrați mereu curat.

Cu acest produs banal, frigiderul nu va mai mirosi niciodată urât. Costă doar 1 leu

La prima vedere, pare un vis să aveți mereu frigiderul curat? Specialiștii spun că acest lucru se poate realiza extrem de simplu, dacă veți ține cont de câteva trucuri. S-a vărsat ceva în frigider? Nu așteptați să treacă timp, pentru că pata se va întinde. Curățați imediat. Și, bineînțeles, ar fi bine dacă ați depozita în frigider alimente care nu se preling peste tot.

Aruncați toate produsele expirate

Odată pe săptămână verificați dacă produsele din frigider sunt expirate sau nu. Când ceva este în neregulă, aruncați imediat. În caz contrar, vă puteți trezi că dumneavoastră sau cineva din familie poate face chiar o toxiinfecție alimentară. În plus, orice alimenta alterat poate mucegăi și în doar câteva zile sporii se pot întinde în tot frigiderul. Așa că nu are rost să riscați. Și aveți mare grijă ca alimentele să fie aranjate în ordine.

Folosiți bicarbonat

Specialiștii vă recomandă ca în fiecare săptămână să ștergeți rafturile, sertarele și tăvile. Dar când scoateți alimentele din frigider, aveți grijă unde le depozitați ca să nu se altereze. Puteți opta pentru o soluție obținută din detergent lichid de vase și apă. Pe de altă parte, odată pe lună curățați interiorul frigiderului cu un preparat obținut din două linguri cu bicarbonat și 250 ml apă și veți scăpa de orice miros neplăcut.

Cum scăpați de pete

Această soluție este extrem de utilă și în cazul în care aveți frigiderul pătat. Înmuiați în preparat o bucată de tifon, apoi așezați pe pată. Pentru efect maxim, se lasă să acționeze 15-20 de minute. Dacă nu sunteți mulțumiți de rezultat, repetați procedeul. După ce l-ați spălat, ștergeți bine cu un prosop uscat. Montați la loc rafturile și celelalte părți ale frigiderului.

Sursă foto: beko, casa-gradina