Sunt la mare căutare rețetele tradiționale românești, una dintre acestea este rețetă tradițională pentru pasta de mici la grătar, pe care o poate prepara orice gospodină în bucătăria sa.
Pentru reușita rețetei tradiționale pentru pasta de mici la grătar, așa încât mititeii să iasă extrem de gustoși, pufoși și suculenți la interior, trebuie să ținem cont de secretele dezvăluite de mari bucătari români. În primul rând de prospețimea și de calitatea ingredientelor. Vom folosi carne proaspăt tocată și de asemeni, condimente proaspăt măcinate, pentru a profita de aroma lor maximă.
Ingrediente pentru rețetă tradițională pentru pasta de mici la grătar
300 gr carne tocată, de porc sau oaie
700 gr carne tocată, de vită
250-350 ml supă concentrate de oase, cu legume
22 gr sare
5 gr semințe de chimen
5 gr piper negru
3 gr cimbru uscat
3 gr coriandru măcinat
10 gr paprika afumată
50 gr usturoi
5 gr bicarbonat de sodiu
Mod de preparare. Secrete de care trebuie să țineți seama
Pentru a prepara pasta de mititei acasă, mai întâi trebuie să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie. Pregătim o supă din oase de vită cu măduvă și cât mai multe legume, pentru a beneficia de gustul acesteia în pasta de mici. Înainte de a o folosi, o strecurăm și o răcim.
Cele două tipuri de cane este bine să le trecem prin mașina de tocat împreună, chiar de două ori pentru a se omogeniza bine. Condimentele le amestecăm și le pisăm împreună, într-un mojar, sau le măcinăm cu o râșniță. Secretul unei rețete reușite este să le avem proaspăt măcinate, pentru că atunci aroma lor este maxim de puternică. Usturoiul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare, sau îl pisăm în mojar. Când avem toate aceste ingrediente pregătite, ne apucăm de frământat pasta de mici.
Avem varianta robotului folosind brațele pentru aluaturi, sau varianta manuală. Punem în bolul robotului amestecul de carne pentru pasta de mititei, bicarbonatul de sodiu și condimentele și începem să le frământăm. În timpul frământării, picurăm și supa de oase, puțin câte puțin, până ajungem la o consistență mai cremoasă, nu uscată precum compoziția pentru chiftele, de exemplu.
Acoperim pasta pentru mici cu folie de prospețime și o dăm la frigider pentru 12-24 de ore. În acest timp, carnea se întrepătrunde cu toate aromele și este perfectă pentru a prepara delicioși mici tradiționali.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook