Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru sățietate

Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru sățietate
Cea mai simplă și rapidă salată, dar și cea mai des preparată este salata verde cu roșii și castraveți. Este destul de gustoasă și se asortează cu orice friptură, sau garnitură, dar dacă îi mai adăugăm câteva ingrediente gustoase și sățioase, nu mai avem nevoie nici de friptură, nici de garnitură.

Iată cum putem să îmbunătăți clasica salată verde cu legume (roșii și castraveți) și să îi dăm un plus de culoare și savoare, dar și multă sațietate, perfectă pentru a fi servită la orice masă din zi, fără altă garnitură, sau friptură.

Ingrediente

Salată: 1 salată verde, creață, 150 gr baby spanac, 250 gr roșii cherry, 1-2 castraveți fabio, 1-2 avocado, 300 gr piept de pui la grătar (opțional)

Dressing: ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de lime, sare și piper

Cum preparăm clasica salată verde cu legume

Dacă optăm pentru varianta cu carne, începem prin a prepara pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici, îl asezonăm cu sare și piper și îl tragem la tigaia grill până se pătrunde bine și se rumenește. îl lăsăm să se tempereze, acoperit cu un capac.

Între timp, spălăm bine legumele, salata verde și frunzele de baby spanac. Tocăm castraveții și roșiile, ca pentru salata clasică. Amestecăm salata verde cu frunzele de baby spanac, așezăm deasupra roșiile, castraveții.

Pregătim un dressing, după gust, din ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de lime, sare și piper și stropim cu el ingredientele din salatieră. Va fi mult mai gustos dressingul și mai aromat, dacă amestecăm zeama de lămâie cu zeamă de lime.

Adăugăm și bucățile din piept de pui peste ingredientele din salatieră. La final, desfacem avocado și îl feliem mai subțire, apoi îl stropim imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Le adăugăm în salatieră și ne putem răsfăța papilele cu o salată combinată, plină de savoare și foarte hrănitoare.

Sursa: Chefi la cuțite

Cornel Ilie a dezvăluit tot. Ce spune despre viața de bărbat divorțat

Recomandarile noastre