Simona Ionescu / Redactor Șef

Culmea beției: un șofer din Bistrița s-a reclamat singur la Poliție că e beat

Culmea beției: un șofer din Bistrița s-a reclamat singur la Poliție că e beat
După ce au consumat alcool, mulți nu se mai controlează, e lucru știut. De aceea se și spune că oamenii beți (și copiii) spun întotdeauna adevărul. Proverbul s-a materializat în cazul unui șofer din Sângeorz Băi.

Situație absolut halucinantă la poliția din Sângeorz Băi, județul Bistrița-Năsăud. Oamenii legii s-au trezit cu un apel telefonic în care un bărbat aproape incoerent le spunea că e rupt de beat și că a făcut-o lată. Mai precis, a accidentat o altă mașină. Omul s-a auto-denunțat că a urcat băut la volan. Și nu doar băut, ci foarte. Se pare că așa a circulat pe drumurile publice, după cum le-a spus oamenilor legii. Problema a apărut însă când a ajuns la destinație și nu am ai reușit să parcheze mașina de beat ce era. El a lovit un alt autoturism. După care, corect, a sunat la poliție.

Foarte beat, un șofer s-a auto-denunțat la Poliție

Un șofer beat a sunat singur la poliție și s-a reclamat spunând că a lovit o mașină în timp ce încerca să parcheze în Sângeorz-Băi. Alertați de apelul telefonic, polițiștii au trimis un echipaj la locul respectiv, unde oamenii legii au constatat că șoferul spusese adevărul.  Polițiștii l-au testat pe bărbat cu  aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de peste 1 mg/l, conform publicației Bistrițeanul.

„La fața locului, apelantul a fost identificat ca fiind în vârstă de 44 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,02 mg./l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud.

Dosar penal pentru șoferul beat

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Potrivit art. 336 din Codul penal, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă (penală)”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre