Culmea beției: un șofer din Bistrița s-a reclamat singur la Poliție că e beat

Culmea beției: un șofer din Bistrița s-a reclamat singur la Poliție că e beat
După ce au consumat alcool, mulți nu se mai controlează, e lucru știut. De aceea se și spune că oamenii beți (și copiii) spun întotdeauna adevărul. Proverbul s-a materializat în cazul unui șofer din Sângeorz Băi.

Situație absolut halucinantă la poliția din Sângeorz Băi, județul Bistrița-Năsăud. Oamenii legii s-au trezit cu un apel telefonic în care un bărbat aproape incoerent le spunea că e rupt de beat și că a făcut-o lată. Mai precis, a accidentat o altă mașină. Omul s-a auto-denunțat că a urcat băut la volan. Și nu doar băut, ci foarte. Se pare că așa a circulat pe drumurile publice, după cum le-a spus oamenilor legii. Problema a apărut însă când a ajuns la destinație și nu am ai reușit să parcheze mașina de beat ce era. El a lovit un alt autoturism. După care, corect, a sunat la poliție.

Foarte beat, un șofer s-a auto-denunțat la Poliție

Un șofer beat a sunat singur la poliție și s-a reclamat spunând că a lovit o mașină în timp ce încerca să parcheze în Sângeorz-Băi. Alertați de apelul telefonic, polițiștii au trimis un echipaj la locul respectiv, unde oamenii legii au constatat că șoferul spusese adevărul.  Polițiștii l-au testat pe bărbat cu  aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de peste 1 mg/l, conform publicației Bistrițeanul.

„La fața locului, apelantul a fost identificat ca fiind în vârstă de 44 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,02 mg./l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud.

Dosar penal pentru șoferul beat

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Potrivit art. 336 din Codul penal, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă (penală)”.

Recomandarile noastre