Cum a ajuns Angela Gheorghiu, de la Adjud, pe marile scene ale lumii

Cum a ajuns Angela Gheorghiu, de la Adjud, pe marile scene ale lumii
Cu o voce de aur, fetița născută în Adjud, județul Vrancea, a ajuns să cânte pe marile scene ale lumii, cu cei mai mari tenori din istoria recentă. Drumul nu a fost ușor pentru Angela Gheorghiu, dar talentul ei ieșit din comun și frumusețea au ajutat-o.

Soprana Angela Gheorghiu este considerată una intre cele mai renumite cântărețe de operă din lume.  A reușit să cucerească Londra, Viena, Hamburg, Moscova sau New York, să transmită emoţii puternice milioanelor de oameni, printre care preşedinţi de stat. Pe 7 septembrie, marea soprană Angela Gheorghiu împlinește 54 de ani.

Cum a ajuns Angela Gheorghiu, de la Adjud, pe marile scene ale lumii

În străinătate, a debutat în 1992, la Royal Opera House din Londra. Extrem de frumoasă, cu o voce de aur a devenit imediat favorita publicului și a producătorilor.

Azi, 7 septembrie, marea soprană Angela Gheorghiu împlinește 54 de ani

Soprana româncă a excelat pe scenele din Viena, Paris, Milano, Londra, New York, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Madrid, Barcelona, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Taipei, San Juan, Ljubljana, Shanghai, Oman, Frankfurt, Verona și încă multe altele. În 1999, a cântat cu Michael Jackson invitată de megastar.

Deşi a început studiul la Bucureşti, de peste 26 de ani, Angela Gheorghiu aparţine lumii întregi, din America, până în Australia.

Este mult mai prezentă la Londra decât la Bucureşti. Acolo, la Royal Opera House, în mod obişnuit, peste 2.200 de britanici participă la concertele sale.

Şi a mai făcut ceva: a inclus în repertoriul său piese româneşti de demult uitate.

Angela Gheorghiu, marile iubiri

Azi, 7 septembrie, marea soprană Angela Gheorghiu împlinește 54 de ani. S-a născut la Adjund, în județul Vrancea, iar numele de fată a fost Angela Burlacu. Angela a fost căsătorită cu Andrei Gheorghiu, fiul violonistului și profesorului Ștefan Gheorghiu.

S-a recăsătorit cu tenorul Roberto Alagna, dar cei doi au decis să divorțeze în 2013. Angela Gheorghiu a dezvăluit, într-un interviu acordat publicației The Independent, că a fost victima violenței domestice timp de mai mulți ani, fostul ei soț, tenorul Roberto Alagna, fiind un bărbat violent, care a agresat-o în repetate rânduri. Soprana a mărturisit că, uneori, nu-și putea onora contractele de scenă din cauza acestor abuzuri.

În aceeași perioadă a divorțului, Angela Gheorghiu și contratenorul Cezar Ouatu au avut o relație de un an, apoi s-au depărțit.

Contratenorul, care a locuit o bună perioadă în casa sopranei din Bucureşti, s-a mutat înapoi în locuinţa sa din Ploieşti.

În ultimii ani, trăiește o poveste de dragoste cu Mihai Ciortea, un medic stomatolog mai mic decât ea cu 22 de ani, un mare iubitor de muzică clasică, pe care Angela l-a descris drept un bărbat inteligent, cu suflet frumos.

Ruga unui polițist pentru a prinde pe șosea vitezomanii „cocalari și piloși”. Omul e dotat

Recomandarile noastre