Cum a ajuns Codin Maticiuc „tată” de pisici cu trei picioare. O poveste incredibilă

 Cum a ajuns Codin Maticiuc „tată” de pisici cu trei picioare. O poveste incredibilă
Pe Codin Maticiuc îl știe o țară întreaga pentru talentul său actoricesc, dar mai ales pentru inițiativele sale sociale. Proiectul său „Spitale publice din bani privați” a reușit să coaguleze foarte multe vedete, dar și opinia publică, astfel încât acesta înregistrează succes după succes.

Fostul crai de Dorobanți a devenit, de câțiva ani, bărbat de casă, și tată de familie. Are o fetiță superbă, micuță, dar îl iubește la maxim și pe fiul partenerei sale, pe care îl și include în proiectele lui, cum ar fi filmul Miami Bici. Această latură sensibilă a lui Codin Maticiuc a surprins pe multă lume atunci când a devenit evidentă. Însă, în realitate, vedeta a dat dovadă de multă sensibilitate de-a lungul vieții sale.

Cum a devenit Codin Maticiuc salvatorul pisicilor fără picioare

Codin Maticiuc s-a confesat recent în legătură cu faptul că, toată viața a fost înconjurat de pisici cu dizabilități. Toate pisicile lui Codin Maticiuc au avut doar trei picioare. Cum s-a ajuns aici este simplu. Codin pur și simplu le-a salvat de pe stradă. Apoi i s-a dus vestea și, de câte ori mai apărea una, era „ofertat” să o adopte. Ceea ce aș fi făcut. Codin Maticiuc a povestit într-un podcast cum a ajuns să aducă în casă prima sa pisică cu trei picioare.

@codin_maticiucPovestea pisicii mele.♬ original sound – Codin Maticiuc

„Am avut un pisic pe care o creșteam la blocul de lângă mine, care era în construcție. Îi dădeam de mâncare… vreo doi ani. Când voia să doarmă, dormea la mine, la paznic, la căldură, în rest avea libertate totală. Până într-o zi când nu a mai venit 3 – 4 zile la mâncare. Când a revenit, avea doar trei picioare în loc de patru, și era cusută. Cineva îl dusese la doctor. I-am zis: Fraiere, gata! Nu mai pot să te las pe stradă. L-am băgat în casă, forțat. A stat cu mine.

Veterinarul meu, când venea acasă la mine la câini, venea și la pisică. Și de atunci, toate pisicile pe care le-am avut au fost cu tei picioare. Veterinarul știa, și când mai găseau una cu 3 picioare, suna la mama: Știu că dumneavoastră mai aveți pisică cu trei picioare, nu mai vreți una? Sunt la a treia pisică cu trei picioare, pentru că toată lumea mi le dă mie”, a povestit Codin Maticiuc.

Mama l-a învățat să salveze, și îi mulțumește pentru asta

În urmă cu doi ani, Maticiuc a avut o declarație superbă, la adresa mamei sale, dar care, dincolo de asta, a dezvăluit și modul în care a fost crescut, cu dragoste față de ființele neajutorate. “Ieri a fost ziua mamei mele. Prima mea dragoste și motivul pentru care astăzi sunt om. Cred ca motivul pentru care ma descurc prin hățișurile vieții și am reușit în anumite domenii e tata, dar tot ce înseamă omenie am de la mama. Nu există om mai bun pe această planetă, sunt convins de asta. Orfelinatul? Ideea ei.

Faptul ca toată viața am avut câini și pisici în curte, dar niciodată n-am avut voie sa cumpărăm? Regula ei. Cât timp există câini și pisici pe stradă care nu au ce mânca, noi salvăm. Nu cumpărăm. Mamă, îți spun rar ca te iubesc și-mi pare rău pentru asta.

De cadouri, ce sa mai zic, de mult am terminat ideile. Sper însă că de câte ori te gândești la nepoata ta, Smaranda, tu știi că am numit-o după tine din dragostea și respectul suprem. La mulți ani, mamă! Te iubesc și n-am vrut sa te supăr vreodată, deși știu ca am făcut-o des”, a scris Codin Maticiuc pe pagina sa de socializare cu ocazia aniversării celei care i-a dat viață.

Sursa foto: Instagram