Cum alegi cea mai bună veioză pentru acasă

Cum alegi cea mai bună veioză pentru acasă
Veioza nu este numai un obiect practic, care ne ajută în diverse activități, ci este și un obiect de decor, un obiect care ne poate pune în valoare un stil, un decor sau o zona a casei. Să alegi veioză potrivită este esențial dacă vrei să ai combinația perfectă între utilitate și frumos.

Atunci când pornești în căutarea unei veioze, nu numai că trebuie să acorzi atenție calității, tehnologiei și materialelor, adică partea tehnică, însă trebuie să studiezi și estetică și designul veiozei și mai ales camerei în care o vei amplasa. De asemenea, trebuie să îți cunoști nevoile, astfel încât să faci o alegere potrivită, care să corespundă acestor nevoi.

Cum alegi cea mai bună veioză pentru acasă

”Veiozele au o întrebuințare practică și una estetică. Acestea sunt cele care ne împiedică să nu călcăm pe jucăriile copiilor noaptea, să nu ne lovim când mergem după un pahar de lapte sau chiar ne fac atmosfera plăcută atunci când dorim să ne relaxăm ascultând muzică suavă într-o lumina diafană. Veiozele sunt cele care ne luminează calea”, scrie superghid.ro.

Cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să alegi cea mai bună veioză, sunt:

Cea mai bună veioză pentru acasă. Tipul

În funcție de înălțime și de obiectele pe care sunt amplasate veiozele, sau mai bine spus, corpurile de iluminat independente se împart în două categorii: veioze și lampadare. În funcție de nevoile tale vei alege una din cele două categorii.

Veiozele sunt mai mici decât lampadarele și sunt așezate pe măsuțe, birouri sau alte piese de mobilier.

O veioză o poți utiliza atât pentru a lumina o zona unde îți desfasori o activitate (birou, lectură, etc), dar și ca obiect de decor, pentru a completa un stil anume. Veiozele sunt utilizate pentru a lumina o suprafață mai mică, cum ar fi un birou, o parte a patului sau telefonul de pe hol.

Lampadarele sunt mult mai înalte decât veiozele și sunt așezate direct pe podea.

Lampadarele luminează o suprafață mai mare dintr-o cameră, poate chiar întreagăa camera. Lampadarele pot și un bun substitut pentru lustre, mai ales atunci când dorim să luminăm întreagă cameră, însă cu o lumină mai caldă sau mai slabă decât cea a lustrei din cameră.

Lampadarele pot fi așezate cu ușurință în colțul camerei, lângă o plantă, șemineu, bibliotecă sau în spatele fotoliilor și astfel vei asigura un iluminat confortabil și plăcut.

Veioza potrivită pentru acasă

Dacă alegi o veioză pentru hol, măsoară măsuța pe care va fi așezată, dar și spațiul disponibil din jur pentru a evita alegerea unei veioze cu abajurul prea mare pentru că astfel va există riscul să o darâmi atunci când treci pe lângă ea. La fel procedează și pentru veiozele de pe noptiere, alege abajurul mai mic pentru a nu riscă să darâmi veioză atunci când vrei să stîngi lumina.

În zona de citit, poți alege o veioză sau lampadar cu abajurul transparent, translucid, pentru mai multă lumină. Dacă ai nevoie de o ambianță intimă, o lumină mai puțin puternică poți alege o veioză cu abajurul opac, și astfel lumina va fi mai plăcută și blândă.

Există veioze și lampadare care luminează în trepte, de la cel mai mic punct unde lumina este foarte slabă și intimă, până la nivelul în care veioza oferă o lumina puternică.

Veioza potrivită. Ponturi

Întodeauna elementele dintr-o cameră trebuie să fie în armonie unul cu celălat și să complimenteze unul pe altul, iar veiozele și lampadarele nu fac excepție.

  1. Atunci când te gândești să alegi o veioză sau lampadar nou, trebuie să alegi în funcție de stilul pe care îl ai adoptat în camera respectivă. Vei alege piese vintage, moderne, clasice sau retro în funcție de stilul tău iar acestea vor fi în armonie cu restul camerei.
  2. Dacă stilul adoptat în cameră este unul clasic este recomandat să alegi veioze sau lampadare care au abajurul plisat. Pliseurile abajurului  (cutele făcute de material) dau un aspect elegant și clasic, în armonie cu celelalte piese din cameră.
  3. Indiferent din ce materiale alegi să fie veioza sau lampadarul tău, un lucru trebuie să fie clar: acestea trebuie să fie de calitate, rezistente și aspectuoase.
  4. Nu alege piese fabricate din materiale chicioase sau de calitate inferioară pentru că în felul acesta nu numai că vei aduce un prejudiciu aspectului interior al camerei dar vei aruncă cu banii pe geam pentru că se vor strică foarte repede.
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp