Dormitorul copiilor este zona lor de confort, de aceea mobila pentru camera lor trebuie să fie de calitate. Dacă vă decideți să cumpărați un șifonier nou, trebuie să țineți cont că cei mici vor mai crește.

Cum alegi șifonierul potrivit pentru copil

Părinții nu se pot abțină să nu cumere mereu hăinuțe pentru copil. Tote sunt frumoase și este greu de ales. La un moment dat, copilul crește și devine clar că are nevoie de un șifonier separat.

Poți alege un dulap de haine cu două uși, cu o parte pentru umerașe și una cu rafturi sau poți alege un șifonier pentru copii cu uși și sertare. Sertarele pot avea dimensiuni variate sau pot fi identice.

”Dormitorul copiilor nu este doar un spațiu în care decorul ar trebui să primeze. Funcționalitatea pieselor de mobilier este la fel de importantă. Dulapul de haine pentru copii trebuie să fie practic, adaptabil și pe placul copiilor, dar și să permită o organizare foarte bună a lucrurilor celor mici”, spun specialiștii de la superghid.ro.

Șifonierul pentru copil. Ponturi

  • Dulapul de haine pentru copii trebuie să fie rezistent și solid. Acesta nu trebuie să poată fi mișcat cu ușurință și este de preferat să aibă un sistem de fixare pe perete.
  • Sertarele și usile șifonierului trebuie să fie ușor de deschis și prevăzute cu sisteme de siguranță, pentru ca cei mici să nu se lovească din greșeală.
  • Asigură-te că finisajele și vopseaua sunt non-toxice.
  • Acordă atenție modului în care sunt fixate șuruburile și ai grijă ca acestea să nu fie ieșite în afară.

Șifonierul pentru copil. Materialele folosite

Unul dintre cele mai folosite materiale pentru fabricarea mobilei pentru copii este MDF (placa melaminată). Datorita durabilității și rezistenței, dar și a prețului mai avantajos comparativ cu lemnul masiv, face ca MDF să fie preferat atunci când vine vorba despre piesele de mobilier.

Un șifonier pentru copii din MDF va fi la fel de durabil ca unul din lemn masiv, însă prețul este mult mai mic.

Furnirul este un alt material care poate fi folosit la fabricarea dulapului de haine pentru copii. Acesta este un strat subțire de lemn, aplicat peste plăci din PAL sau MDF și lăcuit ulterior. Dulapul va avea aspectul unuia din lemn, însă va fi mult mai accesibil ca preț.

O alta variantă este lemnul masiv. Desi este cel mai rezistent material și are un aspect deosebit, s-ar putea să nu fie potrivit pentru camera copiilor, mai ales dacă acestia sunt foarte mici. Este mai ușor de zgâriat decât un dulap fabricat din PAL sau MDF, ceea ce nu este de dorit. Cu toate astea, trebuie spus că mobilierul din lemn masiv este printre cele mai rezistente și maii frumoase.

Șifonierul pentru copil. Ține cont de preferințele copiilor

Copii sunt deseori influențați de desenele animate, de jucării la modă ori de filmele care le plac. Pentru a le oferi un mediu cât mai vesel, trebuie să țineți cont de acest lucru.

Designul unui șifonier pentru camera copiilor depinde în primul rând de varsta acestora și de interesele pe care le au. De asemenea, un băiețel va avea preferințe diferite de cele ale unei fetițe. O solutie sigura este sa alegi un dulap cu design contemporan și simplu, care se potriveste atât fetelor, cât și băieților și care poate fi păstrat mai multă vreme. Sursa și foto: superghid.ro


Ce cred tinerii din România despre prima experiență intimă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp