Cum arată casa în care a locuit Agatha Christie. FOTO

Cum arată casa în care a locuit Agatha Christie. FOTO
Agatha Christie a locuit într-o vilă superbă de 3,8 milioane de dolari în Oxfordshire, Marea Britanie. Casa ar putea deveni centru literar și loc de creație pentru scriitori.

Casa familiei Agatha Christie din Oxfordshire, Anglia poate deveni într-o zi un refugiu de scriitori și un centru literar. Aceasta este speranța unui grup de 10 localnici din orașul Wallingford (la aproximativ 50 de mile vest de Londra), care încearcă în prezent să strângă 4,2 milioane de dolari pentru a cumpăra proprietatea și a o transforma într-un muzeu dedicat autoarei de romane polițiste. 

„Suntem cu toții voluntari, așa că lucrăm gratuit și facem tot ce putem în timpul liber”, a declarat Lorna Denby, membră a grupului, pentru PEOPLE. „Agatha Christie a locuit acolo 42 de ani și era casa ei privată. Mai avea o casă în Londra și o casă de vacanță numită Greenway în Torquay (sud-vestul Angliei), dar aceasta este casa pe care o împărțea cu soțul ei, Max”, explică ea. . „Este o cerere destul de mare, deoarece este pe piață pentru mulți bani, dar credem că este atât de important, nu doar pentru Oxfordshire, ci și pentru oamenii care îi iubesc munca în întreaga lume”.

Casa în care a locuit Agatha Christie este de vânzare. Proprietatea este impresionantă

Cu toate acestea, timpul este scurt. Casa lui Christie a fost listată din aprilie, iar campania Save Agatha’s Home concurează cu cumpărătorii privați pentru a achiziționa casa istorică cu cinci dormitoare, care acoperă 6.256 de metri pătrați și vine cu cinci acri de teren, un birou, bibliotecă, cabană adiacentă cu un dormitor. , și uimitoare grădini amenajate care duc la râul Tamisa.

„Proprietatea este amenajată pe trei etaje, cu camere bine proporționate, tavane înalte și ferestre mari, care oferă multă lumină naturală”, spune agentul de listare Stephen Christie-Miller de la Savills Henley. „Multe caracteristici de epocă au fost, de asemenea, păstrate, creând o casă de familie uimitoare, plină de caracter și farmec imens.”

Agatha Christie e îngropată în apropiere 

Mai important, casa (numită Winterbrook House) posedă o adevărată istorie literară și cinematografică, deoarece în studiul său Christie a scris multe dintre cele 66 de romane polițiste, inclusiv Crimă în Orient Express și Moarte pe Nil. Ambele au fost transformate în mai multe filme, cu o nouă versiune regizată de Kenneth Branagh a „Moarte pe Nil”, programată pentru lansare în 2022, cu Gal Gadot și Annette Bening în rolurile principale.

Probabil în bucătăria acestei case, scriitoarea a spălat de foarte multe ori vase. Ea obișnuia să spună că cele mai bune idei de scris despre crimă sau criminal i-au venit în timp ce spăla vase.

Christie, ale cărei cărți se estimează că s-au vândut în peste 2 miliarde de exemplare, a locuit la proprietate împreună cu soțul Sir Max Mallowan până la moartea sa în 1976 și este îngropată în curtea bisericii din apropiere, St Mary’s, Cholsey.

Foto: Facebook

Ben Affleck s-a împrietenit cu „soacra”. A dus-o pe mama lui J. Lo unde îi place mai mult

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri