Agatha Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi. În ”Crima din Orient Expres”, celebrul detectiv Hercule Poirot trebuie să rezolve cazul un copilaș răpit și ucis.
Cazul era unul real. Pe 1 martie 1932, a fost răpit fiul celebrului Charles A. Lindbergh, eroul Americii, omul care realizase primul zbor transatlantic.
Răpirea care a inspirat-o pe Agatha Christie
Agatha Christie, celebra scriitoare de romane polițiste, a scris ”Crima din Orient Expres” după un caz real.
Pe 1 martie 1932, Charles Jr, băiețelul în vârstă de numai 20 de luni al soților Lindbergh, este răpit de la conacul familiei din Hopewell, New Jersey.
Lindbergh, care își dobândise celebritatea efectuând primul zbor singur peste Oceanul Atlantic, în 1927, și soția sa, Anne, descoperă o solicitare de răscumpărare de 50.000 de dolari în camera goală a copilului.
Răpitorul a folosit o scară pentru a se cățăra până la fereastra deschisă de la etajul al doilea și a lăsat prin cameră urme de încălțăminte înnoroite.
Soții Lindbergh au fost asaltați de oferte de asistență și de indicii false. Până și Al Capone și-a oferit ajutorul din închisoare.
Timp de trei zile, anchetatorii nu au descoperit absolut nimic, și nici răpitorii nu au mai dat nici un semn.
Apoi, a venit o a doua scrisoare de răscumpărare, de data aceasta cerând 70.000 de dolari.
A urmat un vârtej media, dar după câteva luni de încercări zadarnice de localizare și salvare a lui Charles Lindbergh Jr. Corpul copilului a fost descoperit curând.
Poliția a făcut puține progrese în caz pentru o vreme. Toați angajații familiei au fost suspctați și anchetați.
După câțiva ani și un circ media, Bruno Hauptmann a fost acuzat de crimă. A fost judecat, condamnat și executat pentru răpire și crimă. Hauptmann și-a susținut inocența până la capăt.
Citește continuarea în Evenimentul Istoric.
Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu. Una dintre cele mai ciudate istorii
Cea mai ciudată casă din lume. Misterul vilei Winchester
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook