Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu. Una dintre cele mai ciudate istorii

Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu. Una dintre cele mai ciudate istorii
Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu, norvegianul Oystein Aarseth, spunea că sistemul comunist este cel mai bun din lume. Una dintre cele mai ciudate istorii din lumea rock-ului.

Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu, norvegianul Oystein Aarseth, a format grupul de muzică metal-rock ”Cercul Întunecat”. Într-un subsol s-a născut un stil unic, botezat de cei din Cerc „adevăratul black metal norvegian”, unul dintre cele mai violente din lume.

Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu, norvegianul Oystein Aarseth

Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu spunea că „adevăratul comunism este cel mai bun sistem posibil”, scrie evz.ro. O poveste cu crime, biserici incendiate, black metal. Una dintre cele mai ciudate istorii din lumea rock-ului.

Norvegianul Oystein Aarseth cânta „Muzica Drujbelor” a trăit doar 25 de ani, dar a rămas în istoria rock-ului.

Un episod din istoria ieșită din comun a unui grup de tineri care, la începutul anilor ’90, au dus la dincolo de orice limite ale înțelegerii ideea de rebeli.

Erau strânși în jurul unui magazin de viniluri, Helvete/Iadul, în al cărui subsol se țineau reuniunile Cercului Întunecat. În grup erau membrii din mai multe formații de metal-rock, dar personajul central era Oystein Aarseth, care-și alesese pseudonimul Euronymous.

Practic în acel subsol s-a născut un stil unic, botezat de cei din Cerc „adevăratul black metal norvegian”, unul dintre cele mai violente din lume. Trupa în jurul căreia se construise totul era Mayhem care, cu formule schimbate, își continuă și astăzi activitatea.

Mayhem a însemnat în anii 1987-1992 nu numai un stil de muzică, dar și unul de viață. A devenit un grup cu reguli aproape inițiatice când lui Euronymous i s-a alăturat un tânăr cu vădite probleme mentale, Per Yngve Ohlin, cu numele de scenă „Dead”.

Dead ducea, mai ales pe scenă, starea de depresie la extrem. Nu începea concertele fără să ”inhaleze” dintr-o pungă duhoarea unui cadavru de corb, se tăia pe mâini în timpul concertului și stropea cu sânge publicul.

Satanistul îndrăgostit de Nicolae Ceaușescu spunea că „adevăratul comunism este cel mai bun sistem posibil”

Satanistul comunist îndrăgostit de comunism

Grupul a intrat în atenția poliției, după ce Varg a dat un interviu în care explică faptul că satanismul a fost doar o fază a dezvoltării Cercului.

Urma neo-păgânismul, un curent care există și astăzi, printre ”preoții” săi numărîndu-se și Varg.

Varg susținea că pentru nordici creștinarea a însemnat distrugerea rădăcinilor și soluția recăpătării forței era violența și eradicarea tuturor semnelor creștine.

Aflând de declarațiile lui Varg și temându-se că își pierde supremația în Cerc, Oystein Aarseth dă și el un interviu.

Pentru noi, românii, e interesant prin aprecierile rockerului la adresa lui Nicolae Ceaușescu, la nici trei ani de la Revoluție, considerat drept o baie de sânge.

„Reporter: Știu că ești interesat de comunism. Ai fost vreodată în țările comuniste și, dacă da, ce impresii ți-au lăsat?”

Euronymous: ”O perioadă am fost foarte interesat de comunism, mai ales cel din țări ca Albania, Cambogia, Coreea de Nord și altele.

Trebuie să spun că am studiat atât de mult încât știu că adevăratul comunism este cel mai bun sistem posibil. Dar eu urăsc oamenii și nu îmi doresc ca ei să se simtă bine, aș vrea să îi văd putrezind sub un dictator comunist.

Ceaușescu a fost mare, avem nevoie de mai mulți oameni din ăștia, ca și Stalin, Pol Pot. Am fost în Polonia, Ungaria și Cehoslovacia în timpurile vechi și bune și trebuia să ajung și în Albania, dar nu a fost să fie.

În Polonia era chiar bine, dar putea fi și mai gri și depresivă. Mi-au plăcut poliția secretă, războiul rece și venerarea dictatorilor.

Mi-au plăcut interceptarea și spionarea oamenilor, camerele de tortură din secțiile de poliție și că oamenii dispăreau din senin.”

Norvegianul Oystein Aarseth cânta „Muzica Drujbelor”. A trăit doar 25 de ani

Ucis cu 23 de lovituri de cuțit

La puțin timp după acest interviu, el are un șoc, mai ales după ce Varg este arestat pentru incendieri și un alt membru al Mayhem este închis pentru o crimă.

Oystein Aarseth se mută în Oslo, vrea să înceapă o afacere nouă, după ce a închis magazinul Helvete.

Dar, pe 10 august 1993, Varg pleacă de la locuința sa din Bergen și merge la Oslo. Abia fusese eliberat, din lipsă de probe. Intră în casa lui Oystein și îl lovește cu un cuțit. Rănit, Euronymous reușește să iasă din apartament. Dar e ajuns de fostul său prieten și ”executat” cu 23 de lovituri de cuțit.

Varg e arestat și condamnat la 21 de ani de închisoare. E pedeapsa maximă în Norvegia. Primește și 8 ani de închisoare pentru incendierea a patru biserici.

În apărarea sa, Varg va spune că îi era teamă că membrii Cercului vor să îl omoare ca să facă un film „snuff” (mitul urban spune că snuff sunt filmări ale unor crime reale).

În 2009, Varg Vikernes este eliberat. La această oră este stabilit în Franța de unde scrie aproape zilnic manifeste neo-păgâne și mesaje neo-naziste.

Citește mai mult pe acest subiect, dar și alte materiale similare, pe Evenimentul Istoric.


Marilyn Monroe și-a bântuit casa? Fantoma ei a fost surprinsă într-un filmuleț pe TikTok

Cea mai ciudată casă din lume. Misterul vilei Winchester