În 1886, o femeie excentrică pe nume Sarah Winchester a călătorit din New Haven, Connecticut, în San Jose, California, pentru a începe o nouă viață. Ea a cumpărat o mică fermă cu opt camere și a început un proiect de renovare care a durat 36 de ani și a costat 5,5 milioane de dolari (în banii vremii). Femeia s-a oprit doar când a murit, în 1922. Vila pe care a construit-o a fost denumită cea mai ciudată casă din lume.
Când a terminat-o, casa Winchester era o minune modernă, cu instalații sanitare interioare, multiple lifturi, un duș fierbinte și încălzire centrală. Avea peste 160 de camere și 40 de dormitoare, 10.000 de ferestre și chiar 2 subsoluri. Desigur, asta nu este tot ceea ce este unic în casă. Nu toate cele 2.000 de uși pot fi străbătute. Una dintre uși duce la o chiuvetă de bucătărie, alta la tufișurile din grădina de jos. Scările duc direct la tavane, vitraliile scumpe Tiffany au fost instalate în locuri unde nu aveau lumină și există mai multe pasaje secrete decât în Narnia. O încântare deosebit de ciudată este un dulap care, când este deschis, se extinde prin 30 de camere ale casei.
Cea mai ciudată casă din lume. Secretul din spatele arhitecturii
Nimeni nu știe cu siguranță de ce doamna Winchester a efectuat renovări constante casei, dar evident că există teorii. Cea mai relevantă teorie este că doamna Winchester era bântuită de fantomele celor care fuseseră omorâți cu pușca Winchester. Răposatul soț al doamnei era inventatorul puștii Winchester, astfel că averea fusese strânsă din vânzarea armelor.
După ce soțul ei a decedat, un medium i-a spus că, pentru a se sustrage spiritelor, va trebui să se mute în vest. Apoi să cumpere o casă și să construiască non-stop. Unele teorii spun că a crezut că de îndată ce construcția va fi terminată ea va muri. Alte teorii sugerează că a construit casa drept un labirint pentru a ține la distanță fantomele care o chinuiau. După cum spune teoria, pentru a le evita, ea dormea într-un dormitor diferit în fiecare seară și urma cărări labirintice prin propria ei casă.
Casa poate fi vizitată
Din păcate, Sarah Winchester a murit în anul 1922 și a luat secretul cu ea în mormant. Prin urmare, nimeni nu știe cu exactitate care a fost logica din spatele bizarei constructii. Însă doritorii o pot vizita, căci casa este în acest moment muzeu și se organizează inclusiv tururi de Halloween. Un tur al casei și al grădinilor costă până în 39 de dolari, însă de reținut că este interzis accesul copiilor sub nouă ani.
Foto: Facebook
Ciudatul caz al maratonistului japonez din 1912. A plecat de la start, dar a dispărut timp de 50 de ani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook