Simona Ionescu / Redactor Șef

Meniu de post complet și sățios: Sandwich cu chiftele de linte

Meniu de post complet și sățios: Sandwich cu chiftele de linte
Cum se poate ca aceste chiftele de linte să aibă gust de carne? Aceasta e întrebarea pe care o va pune oricine le va gusta. În plus, sunt pline de proteine și nutrienți, oferind un meniu sănătos.

În perioada de post, aportul de proteine e foarte important; pentru a nu destabiliza organismul, acest sandwich cu chiftele de linte oferă un meniu complet și sățios.

Ingrediente pentru sandwich cu chiftele de linte

Pentru chiftele:

* 2 căni de linte verde

* 1 cartof

* 2 morcovi

* 1 ceapă

* 1 lingură fulgi de ardei iute sau boia

* 1 linguriță rasă de sare

* 1 linguriță de chimen

* Pătrunjel

* 1 ou

* 1 cană pesmet sau miez de pâine uscată

Pentru pâinea de sandwich:

* 1,5 căni apă călduță (300 ml)

* 3 linguri zahăr

* 1 plic drojdie instant

* 1 linguriță de sare

* 4 căni făină

* 50 g unt la temperatura camerei

Ingrediente pentru topping:

*Salată de ceapă cu pătrunjel

* Roșii

* Ardei

* Iaurt

* Mentă

Mod de preparare

Pentru chiftele, se pun lintea verde, cartoful, ceapa și morcovii într-o oală cu apă și sare, în care se fierb până se înmoaie, apoi se pasează. Se adaugă oul, pesmetul, condimentele și pătrunjelul tocat, apoi se frământă compoziția. În final, se formează chifteluțe și se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți.

Pentru pâinea de sandwich, se începe prin a amesteca apa caldă, zahărul și drojdia într-un bol. Se adaugă cea mai mare parte din făină și se frământă serios. Se adaugă restul de făină, sarea și untul, apoi se frământă un aluat moale. Acesta se lasă la dospit 45 de minute. După acest interval, se modelează pâinile precum în clipul atașat (se întind fâșii lunguiețe de aluat care se rulează). Pâinicile astfel modelate se lasă încă 40 de minute pentru dospirea finală. În final, se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 180°C până se rumenesc. După coacere, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu un prosop pentru a se înmuia coaja.

În final, fiecare pâinică se taie longitudinal și se umple cu chiftele, salată de ceapă și pătrunjel, roșii și ardei proaspeți, plus un strop de iaurt cu mentă.

(Foto: Instagram)

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri