Meniu de post complet și sățios: Sandwich cu chiftele de linte
În perioada de post, aportul de proteine e foarte important; pentru a nu destabiliza organismul, acest sandwich cu chiftele de linte oferă un meniu complet și sățios.
Pentru chiftele:
* 2 căni de linte verde
* 1 cartof
* 2 morcovi
* 1 ceapă
* 1 lingură fulgi de ardei iute sau boia
* 1 linguriță rasă de sare
* 1 linguriță de chimen
* Pătrunjel
* 1 ou
* 1 cană pesmet sau miez de pâine uscată
Pentru pâinea de sandwich:
* 1,5 căni apă călduță (300 ml)
* 3 linguri zahăr
* 1 plic drojdie instant
* 1 linguriță de sare
* 4 căni făină
* 50 g unt la temperatura camerei
Ingrediente pentru topping:
*Salată de ceapă cu pătrunjel
* Roșii
* Ardei
* Iaurt
* Mentă
Pentru chiftele, se pun lintea verde, cartoful, ceapa și morcovii într-o oală cu apă și sare, în care se fierb până se înmoaie, apoi se pasează. Se adaugă oul, pesmetul, condimentele și pătrunjelul tocat, apoi se frământă compoziția. În final, se formează chifteluțe și se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți.
Pentru pâinea de sandwich, se începe prin a amesteca apa caldă, zahărul și drojdia într-un bol. Se adaugă cea mai mare parte din făină și se frământă serios. Se adaugă restul de făină, sarea și untul, apoi se frământă un aluat moale. Acesta se lasă la dospit 45 de minute. După acest interval, se modelează pâinile precum în clipul atașat (se întind fâșii lunguiețe de aluat care se rulează). Pâinicile astfel modelate se lasă încă 40 de minute pentru dospirea finală. În final, se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 180°C până se rumenesc. După coacere, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu un prosop pentru a se înmuia coaja.
În final, fiecare pâinică se taie longitudinal și se umple cu chiftele, salată de ceapă și pătrunjel, roșii și ardei proaspeți, plus un strop de iaurt cu mentă.
(Foto: Instagram)
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook