Cum arată un colț de rai. Priviți această casă din Australia care stă fix pe marginea Pământului

Cum arată un colț de rai. Priviți această casă din Australia care stă fix pe marginea Pământului
O casă cu adevărat unică situată în vârful Australiei de Vest creează iluzia că stă fix pe marginea Pământului.

Ca să vedeți cum arată un colț de rai, priviți The Point House. Aceasta se află pe vârful unei stânci preistorice cu vedere la valurile albastre care se rostogolesc pe punctul Gantheaume din Broome, Australia.  Regiunea este renumită pentru apusurile sale de soare spectaculoase și 130 de milioane de ani de istorie. Finalizată în 1996, „una dintre cele mai iconice case de pe coasta de vest a Australiei” este pe piață pentru prima dată.

Iluzia perfectă: casa de la capătul Pământului

Așezată pe vârful unei stânci roșii preistorice cu vedere la valuri turcoaz rulante, o casă din vârful Australiei de Vest creează iluzia de a sta pe marginea Pământului.

Situată în Gantheaume Point, o destinație renumită pentru apusurile sale spectaculoase și istoria sa de 130 de milioane de ani, care datează din epoca dinozaurilor, The Point House a fost considerată o piesă imobiliară „unică” în regiune, inspirând trecătorii cu priveliștile sale uluitoare și arhitectură impresionantă.

Construită în 1996 pe fundațiile unei vechi căsuțe a gardianului farului care a devenit un refugiu de călugărițe, casa cu cinci dormitoare a fost frumos proiectată pentru a onora natura înconjurătoare cu nisip bogat, portocaliu, iarbă grosieră și bucăți zimțate de piatră de gresie.

Proprietarii au folosit nisip de lut pindan originar din regiunea Kimberley pentru a colora pereții exteriori, astfel încât casa să se confunde cu fundalul natural.

Cum arată un colț de rai

Casa, care a fost descrisă drept „una dintre cele mai iconice de pe coasta de vest a Australiei”, a ieșit recent pe piață pentru prima dată, iar agentul de listare Caro Cunningham a declarat că are deja foarte multe persoane interesate.

„Nimic altceva nu se compară cu această casă de-a lungul litoralului”, a declarat Caro Cunningham pentru Daily Mail Australia.

Gospodăria întinsă, reconstruită în urmă cu 25 de ani după ce un incendiu ce a distrus casa construită inițial acolo în 1970, are o cameră de zi cu tavan boltit din lemn, inspirată de o catedrală și o verandă orientată spre nord, care surprinde priveliști uimitoare ale apusului.

În afara terenului de 3.027 mp, proprietatea include o grădină cu o terasă la soare și un șemineu enorm.

Caro Cunningham  a descris locația drept o destinație „foarte căutată”, care a cunoscut o creștere uriașă de interesul de la începutul pandemiei. „Este un loc minunat pentru a scăpa de toate”, a adăugat ea.

Prețul mediu al unei case din Broome este de doar 485.000  de dolari, dar natura iconică a The Point House înseamnă că se va vinde cu mult mai mult.

Sursa foto: Supplied / Daily Mail