Puteți prepara acasă, singuri, croissante delicioase, iar noi vă spunem cum. Avem sfaturi sigure și trucuri care vă garantează reușita.

Ingrediente pentru croissante

120 ml lapte, 120 ml apă, 2 gălbenușuri, 100 g unt(65%), 20 g drojdie proaspătă, 3 linguri zahăr, 1 linguriță sare, 1 esență vanilie, 650 g făină, 250 g unt(82%), 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță lapte

Mod de preparare croissante

Aducem toate ingredientele la temperatura camerei(mai puțin cele 250 g de unt gras). Punem laptele la încălzit. Punem și untul la topit, apoi îl dăm deoparte să se răcească. Frecăm drojdia împreună cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm laptele cald și o mână de făină. Dizolvăm o linguriță de sare în apă, apoi adăugăm esența. Adăugăm untul ușor răcit peste maiaua de drojdie, cele două gălbenușuri, omogenizăm și începem să încorporăm făina, turnând treptat și apa.

Amestecăm ușor, la început cu o spatulă, apoi răsturnăm aluatul de croissante pe masa de lucru și îl frământăm ușor până se încorporează făina. Ne oprim din a adăuga făină atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Separat, pregătim o folie de dimensiunea unei coli de hârtie A3, pe care o pliem în două și punem untul (250 g) la mijloc, în interior. Cu sucitorul de aluat începem să întindem ușor untul, până îl uniformizăm frumos. Atenție, lucrăm peste folie, astfel încât untul să rămână împachetat în interiorul foliei! Îl întindem cât coala A4, apoi îl așezăm pe un platou sau fund de lemn, așa împachetat și îl dăm la frigider.

Asamblare croissante

Scoatem aluatul și îl întindem într-o foaie, măsurând astfel încât, dimensiunea foii de unt să fie 2/3 din dimensiunea aluatului.
Așezăm la un capăt al aluatului untul, dar avem grijă să lăsăm marginile libere, mai tragem și întindem puțin de margini. Aducem partea liberă de aluat peste unt, apoi aducem peste aceasta partea a doua cu unt. Împachetăm aluatul în folie, îl batem puțin cu sucitorul și îi presăm marginile, apoi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider și îl întindem, pe lățime, nu pe lungimea pachetului, așezând aluatul cu partea deschisă spre noi, pentru a nu ne trezi cu untul pe afară. Împachetăm iar aluatul în trei, îl presăm cu sucitorul și îl dăm din nou la frigider împachetat în folie. Facem această operație de trei ori. Întindem aluatul într-o foaie de grosimea degetului mic și decupăm triunghiuri isoscele din ea, în funcție de cât de mari dorim croissantele.

Rulăm triunghiurile de la bază spre vârf și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi le ungem cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte. Dăm tava cu croissante la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până se rumenesc frumos deasupra.

Sursa foto: Pixabay

Sursa: Chefi la cuțite

Pepe a avut o premoniție despre divorțul de Raluca, cu 13 ani în urmă. Artistul a numit-o „inspirație divină”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp