Nu trebuie să așteptați sezonul castraveților de grădină pentru a învăța cum faci un sos tsatsiki perfect. Îți propunem să aduci puțin din Grecia în farfurie. Și încă ceva. Nici măcar nu e obligatoriu să îl servești lângă friptură. Merge la fix pe pâine proaspătă, prăjită sau nu.
Ingrediente pentru un sos tsatsiki perfect
400 g iaurt grecesc, 1 castravete, 4-5 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper
Mod de preparare
Începem prin a curăța usturoiul, apoi îl răzuim, sau îl strivim direct în mojar și îl frecăm ușor cu sare și ulei de măsline.
Adăugăm și piper și zeama de lămâie, dar câte puțin din fiecare, la început. Potrivim gustul la final.
Spălăm bine castravetele, cu buretele de vase. Apoi îl dăm pe răzătoare, presărăm puțină sare peste el, apoi îl scurgem bine de zeamă. Sarea ajută castravetele să elimine apa, așa că e bine să-l lăsăm un minut – două, presărat cu un praf de sare. Se poate îndepărta coaja de la castravete, dar e preferabil să o păstrați, pentru gust și culoare.
Punem iaurtul grecesc într-un vas și il amestecăm cu ingredientele de mai sus, precum și cu mărar tocat fin și frunze de mentă, apoi mai potrivim gustul de sare, piper și zeamă de lămâie.
Zeama de lămâie mai diminuează din gustul picant al usturoiului. Dăm deliciosul sos tsatsiki de castraveți cu iaurt și usturoi la frigider, până în momentul servirii, pentru că este foarte bun rece.
Sursa: Chefi la cuțite
Sursa foto: Pixabay
Femei celebre care au rostit vorbe „de duh”. Printre ele, Michelle Obama, Beyoncé, Serena Williams
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook