Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior fac ca pielea direct expusă să se usuce ceea ce duce la o senzaţie de discomfort, adică mâncărime, roşeaţă şi asprime.

Cum îţi îngrijeşti mâinile pe vreme rece

Specialiștii ne spun că sun mai multe metode de îngrijire a mâinilor pe vreme rece.

Spalați corect mâinile. Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Apa de la chiuvetă este dură şi usucă. Folosiți apa călduţă, nicidecum fierbinte sau rece deoarece înăspreşte pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate şi să aibă un PH neutru. Atunci când spălați vasele, ar fi bines ă folosiți mânuşi speciale pentru a vă proteja de detergenţii agresivi.

Exfoliați mâinile. Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Aveți grijă ca particulele abrazive din componenta scrub-ului sa nu fie foarte agresive.

Hidratați intens mâinile. În sezonul rece, este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini super-nutritivă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alegeți o cremă care conţine ingrediente active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Folosiți măştile pentru mâini. Măcar o dată pe săptămână, după ce ații efectuat exfolierea mâinilor, aplicați o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, și puneți mâinile pentru 15-20 minute în mănuşi speciale de bumbac, pentru un efect intensificat. Sursa: life.ro


Realitate înfricoșătoare. Mai mult de jumătate din europeni au suferit tulburări mintale în pandemie

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri