Epidemia COVID-19 a provocat tulburări psihice la 65% dintre italieni, la 63% dintre britanici, la 69% dintre spanioli și la 50% dintre germani, cu o medie europeană de 58%. Acest lucru este dovedit de o cercetare efectuată de Institutul de Cercetări Elma în Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia pe 1.000 de persoane, la comanda Angelini Pharma, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie.

Tulburările mintale menționate includ insomnie, dificultăți de somn sau trezire în timpul nopţii, (19%), lipsă de energie sau slăbiciune (16%), tristețe sau dorința de a plânge (15%) frici excesive (14%), lipsă de interes sau de plăcerea de a face lucruri (14%), atacuri de panică și anxietate (10%). Mai grav este că 61% dintre persoane au avut cel puțin două dintre aceste simptome.

Italia, campioana problemelor mintale

În Italia, cifra este puţin mai mare, procentul fiind de 67%, iar 50% din eșantionul analizat suferă pentru prima oară de aceste probleme (media europeană este de 46%), în timp la 33% s-a constatat o agravare a simptomelor preexistente (media europeană, 39%). Pandemia a cauzat o creștere a condițiilor de suferință psihică, exacerbând situațiile de urgență psihologică și socială.

„Lockdownul a afectat în mod semnificativ sănătatea mintală a oamenilor, în special în unele țări, cum ar fi Italia”, comentează Agnese Cattaneo, directorul medical global al Angelini Pharma. Oamenii au dezvoltat, poate și ca o consecință a pandemiei, o conștientizare ridicată a riscului de tulburări mintale: 76% recunosc că toată lumea, inclusiv ei înșiși, ar putea avea acest tip de stare de rău.

Sursa foto: Pixabay

Cum își petrece timpul o graviduță. Să se facă Gina Pistol roșcată? Sau mai bine roz?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri