Cum luăm în brațe o pisică în mod corect. Un doctor veterinar ne spune totul

Cum luăm în brațe o pisică în mod corect. Un doctor veterinar ne spune totul
Proprietarii de pisici știu că acești mici prieteni blănoși nu sunt întotdeauna dispuși să fie luați în brațe. Uneori, încercați doar să vă ridicați animalul de companie și ajungeți cu o zgârietură mare pe față. Pisicilor nu le pasă dacă trebuie să le duceți la veterinar sau orice altceva. Ridicarea și purtarea unei pisici poate fi o operațiune simplă (și sigur, într-adevăr nu trebuie să vă zgâriați). Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, dr. Uri Burstyn, un medic veterinar din Canada, a spus care este secretul său.

Tehnica doctorului Uri Burstyn despre cum să ridici corect o pisică te va salva de la zgârieturi data viitoare când trebuie să-ți duci pisica undeva!

Începe prin a verifica dacă animalul tău de companie este sau nu dispus să fie ridicat. Fie că vrei să-ți exprimi dragostea pentru pisica ta sau pentru că trebuie să o ții pentru a-i oferi niște medicamente, ridicarea lor este o operație delicată. Totuși, totul poate merge bine și poți reuși să nu fii zgâriat dacă faci lucrurile bine. Trucul este destul de simplu: trebuie să-ți faci pisica să se simtă confortabilă și în siguranță înainte și cât timp este în brațele tale.

Și care ar fi primul lucru pe care te-ai aștepta să îl facă cineva dacă vrea să te țină? Dr. Burstyn oferă răspunsul. Primul lucru de care trebuie să vă asigurați este că animalul de companie este de acord să fie ținut. Începeți prin a vă apropia de pisică cu precauție. În acest fel, el sau ea va putea să vă adulmece mai întâi degetele. De asemenea, dacă vă este frică să nu vă zgâriați, îi puteți trage.

Scopul este de a mângâia pisica. Încercați să faceți acest lucru pe obraji sau sub bărbie, întotdeauna ușor. Dacă vedeți că pisica este fericită și acceptă să o mângâiți, puteți continua și apoi o ridicați. Dacă nu, este mai bine să o lăsați în pace.

Tehnica de preluare 1: Aderență toracică și abdominală

Veterinarul spune că „cheia pentru a ridica în siguranță o pisică este să o faci să se simtă susținută”. Putem face acest lucru plasând o mână pe pieptul pisicii, în timp ce cealaltă mână se află pe zona abdominală. Apoi ridicați încet pisoiul. 

Atâta timp cât se simte confortabil, pisica nu se va simți obligată să „lovească” în aer cu picioarele din spate, ceea ce reduce și șansele de a fi zgâriat. Acum, dacă vrem să împiedicăm să fugă, secretul este să punem o presiune asupra sa. Dacă aveți deja pisica în brațe, este recomandat să o țineți aproape de corp.

Apoi, dacă aveți nevoie ca acesta să fie liniștită, de exemplu, pentru a-i putea tăia unghiile sau ceva de genul acesta, o puteți ține mai aproape de corpul vostru. Nu vă fie teamă să faceți acest lucru, deoarece pisica nu numai că nu va simți durerea, ci se va simți de fapt protejată și în siguranță, așa că se va opri din mișcare.

Tehnica de preluare 2: transportul fotbal

O altă modalitate de a ține o pisică este ceea ce Dr. Burstyn numește „tehnica de transport fotbal”, veți vedea de ce. Această tehnică constă în esență într-un mod simplu de a ține pisica de abdomen și de fund, asigurându-vă în același timp că, capul este situat sub brațul nostru. Dacă ați ținut vreodată o minge de fotbal, probabil veți înțelege cum se simte. În acest caz, puteți ține pisica strâns pe piept, astfel încât să se simtă în siguranță.

Dacă vă aflați vreodată într-o situație de urgență sau într-un scenariu în care trebuie să acționați rapid, această tehnică este probabil cel mai bun apel pentru a vă ridica pisica. Este eficient și sigur. De asemenea, vine cu avantajul suplimentar că una dintre mâinile tale va fi întotdeauna întinsă pe spate, astfel încât să fie mai ușor să-îi controlezi picioarele din spate și să o împiedici să te zgârie.

Tehnica de preluare 3: Purtarea umărului

Acesta este tipul de prindere care necesită cel mai mică efort din partea noastră, deoarece pisica își va face și ea partea. Ideea este destul de simplă. Începeți prin a vă apropia de pisică și apoi lăsați-o să urce până la unul dintre umeri. Odată ce începe să urce, trebuie doar să plasați mâna pe fundul ei pentru a-i oferi mai mult sprijin. Cu cealaltă mână, apasă puternic spatele împotriva ta pentru a-i oferi acel sentiment de securitate despre care vorbeam înainte.

Când animalul dvs. de companie vrea să coboare, aplecați-vă pe o suprafață din apropiere, cum ar fi podeaua sau patul. Pisica va înțelege că trebuie să coboare și se va întoarce și va sări pe propriile picioare.

Tehnica de preluare 4: Bebelușul

După cum sugerează și numele, această tehnică este destul de similară cu cea pe care o folosim în mod normal pentru a ține un bebeluș în brațe. Pur și simplu începeți ridicând pisica și apoi așezând o mână pe piept. Brațul tău va fi pe fundul său și va acționa ca suport pentru a ridica pisica. Apoi lasă pisica să se sprijine pe spate pe brațul tău și așează ușor mâna opusă pe piept.

Totuși, rețineți că ar trebui să încercați această tehnică numai dacă pisica are încredere în voi și vă cunoașteți bine. Dacă nu este cazul, este mai bine să încercați o altă tehnică sau să vă expuneți la o zgârietură serioasă!

Un medic român din SUA spune ce se întâmplă după ce ești vaccinat

Recomandarile noastre