Cum ne îmbrăcăm când facem sport la sală

Cum ne îmbrăcăm când facem sport la sală
Cât de importantă este îmbrăcămintea de mers la sală? Mergem să facem sport sau să ne etalăm ținutele astfel încât să ne punem în evidență formele și mușchii?

Unele doamne merg extrem de aranjate la sală, chiar machiate și coafate. Bijuterii prea multe sau prea mari, haine prea mulate. Nici bărbații nu stau deoparte de acest trend.

Scopul de bază, acela de a face sport, pare uneori, uitat. Pentru cei/cele care merg într-adevăr la sala pentru sport, iată câteva sfaturi utile:
Materialul hainelor de antrenament trebuie să lase pielea să respire. Este important să porți haine confortabile. Cele din polyester, lycra sau spandex sunt cele mai bune. De fapt, cel mai recomandat material este polypropylena.

Există linii speciale de haine pentru fitness. Acestea  conțin fibre speciale care te ajută să îți controlezi temperatura corporală. Deși despre bumbac știm ca e bun pentru piele, el trebuie evitat la sport.

Acesta îngreunează activitatea corporală, se lipește de corp și nu e recomandat pentru activități fizice intense. Un exemplu de ținută de sală este o pereche de colanți din spandex negri, un maiou sau tricou din lycra (colorat), o bentiță care să susțină părul și o pereche de adidași care să se asorteze sau nu cu maioul.  Doamnelor, evitați maioul cu paiete.

Accesorii la sală

Poate unele doamne vor să iasă în evidență. Un corp bine antrenat, fără colăcei de grăsime iese mai bine în evidență la sală decât bijuteriile de dimensiuni mari, care fac zgomot. În plus te poți răni cu ele în timp ce ești la aparate.

Unele doamne și domnișoare nu concep să iasă din casă fără fond de ten, ruj sau mascara. Însă la sală facem efort, transpirăm. Există riscul ca aceste produse să se întindă pe față și să arătăm ridicol. E drept că acum există produse waterproof, dar totuși, pielea trebuie să respire. E bine ca atunci când facem sport să fim cât mai naturali.

Având în vedere că întotdeauna la sport interacționăm cu diverse aparate, să se folosească și un prosop. Este o măsură minima de igienă. În egală măsură, nu uitați de hidratare. În timpul unui antrenament de o oră, beți cel puțin jumătate de litru de apă.

Sursa foto: Smartfit Studio