Măcinată și preparată  de un barista expert, „Cupa etiopiană de excelență Queens Coffee” este servită într-un pahar de vin din cristal și oferă mult mai mult decât o porție generoasă de cafea. Nu cumva să cereți lapte sau zahar, sau topping de ciocolata. Ar fi o jignire adusă modului de preparare a Queens Coffee.

Cu sediul într-un cartier foarte luxos din centrul Londrei, cafeneaua Queens of Mayfair a vândut deja mai mult de jumătate din stocul disponibil de cafea. Pentru că e vorba de o cafea rarisimă, sunt disponibile numai 15 porții. Această specialitate de cafea poate fi consumată doar aici și este considerată o experiența exclusivistă.

Victoria Sheppard, care a fondat Queens of Mayfair împreună cu sora ei, Grace Sheppard, a declarat pentru CNN că un client, care s-a descris ca fiind „un fanatic al cafelei”, călătorește de la câteva ore distanță pentru a gusta băutura de câte ori are poftă de această experiență ieșită din comun.

Lot special de boabe

Acest lot special de boabe de cafea etiopiene a câștigat primul loc la Cupa de excelență, o competiție anuală pentru cafele de înaltă calitate. Cafeaua a fost clasificată 91.08  din 95 de puncte maxim posibile de către comisia internațională de judecători și experți în cafea, în urma degustării și testării riguroase.

„Este ca o sticlă fină de vin”, spune Sheppard. „Nu este vorba de puterea cafelei. Este vorba despre complexitatea aromelor și notelor”, mai arată aceasta.

Procesul preparării și servirii acestei cafele extrem de rare implică o „fază de înflorire” de trei minute, care este momentul în care aroma se dezvoltă și se intensifică, a explicat ea. Adăugarea de lapte ar fi „ca și cum ai obține un vin fin și îl vei completa cu apă sifonată”, spune Sheppard. „Ceea ce veți experimenta este gustul organic și nemodificat”, mai arată fondatoarea cafenelei exclusiviste.


„Cazul Elodia” din Anglia. Poliția s-a mutat în casa părinților arestați după 28 de ani pentru crimă

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp