Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile

Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile
Îndepărtarea unghiilor cu acril acasă nu este dificilă, atâta timp cât te înarmezi cu câteva instrumente și tehnici pentru a te asigura că unghiile tale naturale de dedesubt rămân puternice și rezistente.

Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile. Dacă nu puteți ajunge la salon, urmați pașii indicați de experți pentru a vă îndepărta ușor și fără deteriorări unghiile acrilice.

„Una dintre cele mai comune greșeli atunci când îndepărtați acrilicele acasă este să nu aveți suficientă răbdare și să dezlipiți sau să scoateți un acrilic încăpățânat. Acest lucru poate provoca deteriorarea unghiei naturale”, spune Hannah Lee, ambasadorul brandului Sally Hansen.

Pasul 1: înlăturați excesul de lungime

Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile. Primul pas este de a elimina cea mai mare parte a lungimii unghie: „Asigurați-vă că nu vă tăiați unghia reală. Cel mai bun mod de a tăia este cu o foarfecă specială de unghii cu acrilic.

Dar, dacă nu aveți acest obiect, puteți utiliza o unghieră simplă, care oferă de obicei mai multă rezistență. Începeți să tăiați dintr-o parte și să vă îndreptați spre cealaltă, să nu tăiați niciodată direct”, spune Lee. 

Apoi apucați două pile de unghii, una aspră pentru partea de sus a acrilului și una cu granulație mai mare pe măsură ce vă apropiați de unghia naturală. 

„Efectuați ușor pilirea până când strălucirea unghiei dispare. Acest lucru poate necesita o oarecare răbdare. Aveți grijă doar să nu lustruiți prea mult. Pilirea excesivă a unghiei pentru a încerca să scoateți bucățile rămase de acril poate subția și slăbi unghia”, spune Lee. 

Pasul 2: acetonă

Următorul pas implică acetonă. Există două modalități de a face acest lucru. Primul presupune încălzirea unei sticle de acetonă sub robinet, apoi se toarnă într-un castron și se înmoaie degetele timp de 30 de minute. 

„Puteți utiliza și metoda foliei, care este ceea ce se vede de obicei la saloane”, adaugă Lee. Înmuiați o bucată de vată în acetonă și așezați-o deasupra unghiei, apoi luați o bucată de folie de aluminiu și înfășurați-o în jurul unghiei până pe deget, asigurându-vă că vă pliați peste vârf pentru a sigila unghia în vată.

Verifică-ți unghiile după 30 de minute. Dacă s-a dizolvat suficient din acrilic, puteți îndepărta ușor excesul cu pila de unghii mai fină. Dacă mai există produs care nu poate fi eliminat, înmuiați încă cinci minute și încercați din nou.

Sfat pentru profesioniști: aveți în apropiere o sticlă de ulei de cuticule cu Vitamina E, deoarece „acetona este foarte uscată” pentru unghii și piele. 

Boris Johnson anunță testare în masă în Marea Britanie. Vrea să facă ce în România nu se face