Cum să ne spălăm părul corect? Secretul unui volum natural

Cum să ne spălăm părul corect? Secretul unui volum natural
Majoritatea dintre noi nu s-a născut cu volumul de păr pe care îl vedem la vedetele de la Hollywood. Pentru asta putem aplica un spray de volumizare sau chiar extensii. Dacă nici așa părul tău nu arată cum ți-ai dori, problema ar putea fi în felul în care îl speli.

În general vorbind, îngrijirea părului implică șampon, balsam și desfacerea oricăror noduri cu un pieptene dinte fin. Dar când vine vorba de părul plat, balsamul este adesea vinovat. Deși poate fi excelent pentru desfacerea nodurilor din păr, vă poate, de asemenea, oferi un aspect „leșinat”. Un lucru important de menționat este că, balsamul trebuie folosit doar pe vârfuri.

Cât de des ar trebui să te speli pe păr?

Momentul de șamponare este vital dacă dorești ca părul tău să arate proaspăt într-o anumită zi. Experții sunt împărțiți cu privire la frecvența cu care ar trebui să ne spălăm părul, dar o regulă generală care trebuie respectată este: la fiecare două până la trei zile. Totuși, acest lucru se poate schimba rapid în funcție de tipul de păr, stilul de viață și chiar de locul în care locuiți.

În esență, dacă reduceți treptat numărul de spălări, veți descoperi în timp că părul va trebui să fie curățat mai rar, dar va continua să arate și să se simtă sănătos.

Pentru a realiza acest lucru, este important să minimizați frecvența cu care utilizați instrumente de coafare, cum ar fi bigudiuri sau plăci de îndreptat și să limitați cantitatea de produse pentru păr. Dacă părul vostru este predispus la îngrășare, luați în considerare utilizarea unui șampon uscat pe rădăcini pentru a absorbi excesul de sebum în loc de o spălare completă.

Este rău să te speli pe păr în fiecare zi?

În timp ce unii ar putea avea nevoie să își spele părul mai regulat decât alții, spălarea părului în fiecare zi este considerată un lucru rău. Spălarea excesivă a oricărui tip de păr va îndepărta uleiurile naturale importante, cunoscute sub numele de sebum și vă va lăsa părul uscat și fragil.

Alte semne de supra-spălare includ culoarea părului care începe să se estompeze și scalpul descuamat.

Șamponul și balsamul pot deteriora părul?

Unele șampoane și balsamuri pot contribui la deteriorarea părului. Utilizarea unor cantități mari de șampon în timp ce spălați părul uscat poate îndepărta umezeala de care aveți nevoie, făcând părul și mai susceptibil la deteriorare.

Această problemă poate fi agravată prin utilizarea accidentală a șampoanelor mai dure. Balsamul este cheia pentru menținerea părului sănătos și hrănit, dar în mod similar supra-condiționarea poate preveni serurile și uleiurile naturale să funcționeze eficient. Cea mai bună practică este să folosiți doar o cantitate mică, să lăsați balsamul timp de trei până la cinci minute și să clătiți bine.

Alternativ, puteți sări peste balsam și să optați pentru un ser de păr bogat în nutrienți (căutați ceva cu ulei de argan sau nucă de macadamia în el). 

Cea mai frumoasă poveste de dragoste de la Hollywood are un sfert de veac și un mare secret

Recomandarile noastre