Cum să preparați gălbenușuri de ou crocante

 Cum să preparați gălbenușuri de ou crocante
Aceasta este o metodă ușoară, deoarece gălbenușul este mai ușor de manevrat și, de asemenea, are o textură diferită.  

Înainte de a începe, vă atragem atenția să fiți atenți când separați gălbenușurile de albușuri, dar și la prăjire.  Uleiul trebuie să fie încins, astfel încât panko să se prăjească repede fără să gătească prea mult gălbenușul. Aceste gălbenușuri crocante reprezintă un mod aparte de a servi ouă, elegant, la una din mesele principale ale zilei.

Ingrediente pentru gălbenușuri de ou crocante

-4 gălbenușuri de ou

-1 cană de sare

-1 cană de zahăr (opțional)

-ulei neutru

-pesto de sparanghel (pentru servire)

-1 cană de panko.

Mod de preparare

Combinați zahărul și sarea (rezervați aproximativ 1/3 pentru acoperirea gălbenușurilor) într-o tavă de copt sau într-un castron mic, faceți adâncituri mici și adăugați fiecare gălbenuș. Se acoperă complet în amestecul de zahăr și sare. Se lasă să stea la frigider timp de 1,5 până la 2 ore. După acest interval, îndepărtați excesul de sare de pe fiecare gălbenuș, cu grijă, folosind puțină apă și apoi uscați-l. Din nou, cu super atenție.

Tăvăliți apoi gălbenușurile în pesmetul panko. Adăugați uleiul de avocado într-o tigaie umplută până la aproximativ 1-2 centimetri. Ideal e să folosiți o tigaie mică. Preîncălziți până când dosul unei linguri de lemn introdusă în ulei face bule. Aveți nevoie de ea la aproximativ 360-375 de grade.

Prăjiți cu mare grijă câte un gălbenuș pe rând, folosind o lingură pentru a-l coborî în ulei. Înclinați puțin tigaia pentru a scufunda complet gălbenușul și, cu o lingură, aveți grijă să îl acoperiți cu ulei încins. Gătiți până când devine auriu. În mod normal, ar trebui să aibă nevoie de aproximativ 10-15 de secunde. Odată prăjite, gălbenușurile pot fi servite tătaie, cu miezul curgând, peste sos pesto de sparanghel. Dar puteți servi și în alte combinații, după cum doriți. Aceste gălbenușuri crocante merg ideal cu parmezan, coajă de lămâie și piper negru proaspăt spart alături.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Aidi (@foodmymuse)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre