Somon cu citrice și ierburi aromate

Somon cu citrice și ierburi aromate
A găti pește, e, până la urmă, un mod foarte simplu de a face de mâncare. În plus, rezultatul nu e numai gustos, ci și aspectuos.

Această rețetă de somon cu citrice și ierburi aromate vă va încânta mai întâi mirosul și ochii, cu aspectul său. Gustul însă, veți vedea, întrece orice imaginație. Trebuie să știți și faptul că somonul are o carne nutritivă, bogată în omega 3, grăsimi sănătoase, proteine, vitamina D și selenium.

Somonul este unul dintre puținele alimente care conțin vitamina D. De exemplu, o cantitate de 100 -150 gr de somon vă poate oferi mai mult de 90% din necesarul zilnic de vitamina D. Cu nutrienți cum ar fi grăsimile omega 3, vitamina D, potasiu și seleniu, somonul are proprietăți sănătoase pentru inimă. Vitamina D joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale și prevenirea blocării arterelor, scrie Libertatea pentru femei.

Ingrediente pentru somon cu citrice și ierburi aromate

1 kg somon

sare și piper

1 portocală, tăiată în felii subțiri

1 portocală roșie, tăiată felii subțiri

Pentru învelișul de citrice și ierburi:

2 linguri de muștar dijon

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de sirop de arțar

1 linguriță de coajă de portocală (bio)

1 linguriță de coajă de lămâie ( bio)

2 căței de usturoi, zdrobiți

3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

3 linguri de mărar proaspăt tocat

sare și piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Se condimentează somonul cu sare și piper și se lasă deoparte. Separat, se combină într-un castron învelișul de citrice și ierburi pentru a forma o pastă. Pur și simplu amestecați împreună toate ingredientele menționate mai sus. Întindeți pasta obținută, uniform, peste somon.

În final, așezați felii de portocale peste somon. Alternați portocalele obișnuite cu cele sângerii, pentru a obține un efect vizual frumos. Puteți așterne feliile în plus sub somon pentru a prelua, la coacere și aroma lor.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 18 – 20 de minute, în funcție de mărimea și grosimea somonului. Când este gata, acoperiți cu suc proaspăt de lămâie și pătrunjel tocat și serviți.

Sursa: Instagram