Cartofi copți în sare – cei mai cremoși cartofi pe care îi veți încerca vreodată

Cartofi copți în sare – cei mai cremoși cartofi pe care îi veți încerca vreodată
Știți cum cartofii la cuptor pot deveni foarte uscați? Toată umezeala lor a dispărut și rămâneți cu niște cartofi sfărâmicioși și uscați? Acești cartofi copți cu sare sunt exact opusul.

Probabil că ați văzut această tehnică de gătit aplicată la pește sau carne, dar merge de minune și la cartofi (sau alte legume rădăcinoase). În esență, creați un cuptor de sare etanș care reține toată umiditatea, concentrând aroma cartofilor și conducându-i spre cea mai cremoasă textură posibilă.

S-ar putea să nu fie o rețetă de zi cu zi, dar este rețeta perfectă pentru o piesă centrală pentru o petrecere la cină. Imaginați-vă că aduceți vasul în care ați gătit cartofii în fața oaspeților dumneavoastră și spargeți crusta în fața lor. În plus, puteți să reutilizați sarea în același scop, timp de până la 1 săptămână (dacă folosiți albuș de ou) rehidratând-o la nevoie. După aceea, folosiți-o ca scrub pentru oale și tigăi sau ca greutate pentru plăcinte.

Ingrediente pentru 2 porții de cartofi copți în sare

700 grame de cartofi petite gold, sau un alt tip de cartof ceros de dimensiuni mici

4-5 căni de sare ( cumpărați una mai ieftină, doar pentru asta)

3-4 albușuri de ou sau 1/2 cană de apă sau mai mult, după cum este necesar (veți avea nevoie de mai mult!)

ierburi aromatizate proaspete

Mod de preparare

Combinați sarea, ierburile și albușurile de ou (sau apa). Amestecați până când ajunge la textura de nisip umed. Adăugați mai multă apă sau albușuri de ou dacă este necesar. Încălziți cuptorul la 200°C. Răspândiți uniform 1/3 din amestec pe o tigaie, o tavă de tort sau într-o tavă de copt. Apăsați cu ajutorul mâinilor.

Așezați cartofii spălați bine ( cu coajă) peste sare, apoi acoperiți cu restul de 2/3 din amestec. Strângeți bine sarea în jurul lor folosind mâinile, acoperind toți cartofii. Coaceți cartofii timp de 1 oră în cuptor sau până când sarea arată maro deschis și este tare la atingere.

Pentru servire, spargeți sarea de pe cartofi folosind un ciocan de bătut carne, un rulou sau orice alt instrument. Serviți cartofii imediat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)

Sursa: Instagram