Toast chinezesc cu creveți, o cină sofisticată, dar ușor de preparat. Rețetă

Toast chinezesc cu creveți, o cină sofisticată, dar ușor de preparat. Rețetă
Dacă nu ai făcut niciodată o mâncare de la zero, trebuie să încercați această rețetă chinezească de toast cu creveți.

Este foarte simplu de preparat această rețetă, iar rezultatul, așa cum veți vedea, e de-a dreptul spectaculos. Oricând puteți servi acest toast delicios în loc de cină, sau ca fel doi, la prânz. Rețeta vă oferă ingrediente pentru trei toasturi chinezești cu creveți.

Ingrediente pentru toast chinezesc cu creveți

8 creveți mari și cruzi

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

1/2 linguriță de zahăr

1 linguriță de sos de soia

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper

1 albuș de ou (păstrați gălbenușul pentru mai târziu)

1 linguriță de amidon de porumb

6 bucăți de pâine albă groasă

Gălbenuș de ou rămas

1 linguriță de semințe de susan alb

1 linguriță de semințe de susan negru

aproximativ 2,5 cm de ulei adâncime în tigaie (pentru prăjire)

Mod de preparare

Tăiați fin sau zdrobiți creveții cu cuțitul pentru a obține o pastă. Adăugați-i într-un bol. În castron, adăugați usturoiul tocat, zahărul, sosul de soia, sarea, piperul, albușul de ou (păstrați gălbenușul pentru mai târziu) și amidonul de porumb. Amestecați până când se combină bine. Puteți amesteca pentru a obține o pastă super fină, dacă doriți.

Luați pâinea și tăiați-o în 6 pătrate egale. Puneți o treime din amestecul de creveți pe o bucată de pâine și acoperiți cu o altă bucată. Folosiți o spatulă înclinată pentru a presa orice amestec de creveți care se revarsă înapoi în sandwich. Repetați acest pas pentru celelalte două sandvișuri.

Aruncați gălbenușul de ou pe o farfurie și bateți-l. Acoperiți sandvișurile cu gălbenușul de ou. Puneți semințele de susan alb și negru pe o farfurie și înmuiați sandvișurile în semințe, pe ambele părți. Turnați uleiul într-o tigaie (aproximativ 2,5 cm adâncime) și puneți-l la foc mediu.

Odată ce uleiul este gata, puneți la prăjoit toasturile chinezești cu creveți. Prăjiți timp de 2 minute și apoi prăjiți pe cealaltă parte timp de 1 minut sau până când devin aurii. Scoateți pâinea prăjită cu creveți pe o farfurie cu un prosop de bucătărie pentru a absorbi uleiul.

Sursa: Instagram