Așa ceva nu ați mai mâncat! Gnocchi cu lămâie, ardei iute și varză

Așa ceva nu ați mai mâncat! Gnocchi cu lămâie, ardei iute și varză
Creativitatea în bucătărie ne scoate din rutină și, dincolo de faptul că ne încântă papilele gustative, ne aduce hrănește sănătos.

Gnocchi cu lămâie, ardei iute și varză e un preparat care iese total din tipare, de care vă veți îndrăgosti. Este un preparat suculent, cu arome fantastice.

Ingrediente pentru gnocchi cu lămâie, ardei iute și varză

1 cană de caju

1 lămâie, stoarsă și curățată de coajă

4 căței de usturoi sau 1 lingură de praf de usturoi

3/4 linguriță de fulgi de chili roșu

1 lingură de unt (vegan) sau ulei de măsline

1 linguriță de piper

1 1/2 linguriță de sare

1/4 linguriță de tumeric, pentru culoare

3 căni de apă pentru paste (începeți cu 2 căni)

1 pachet de gnocchi

2 mâini de varză kale tăiată mărunt

1 conservă de fasole albă, scursă și clătită

Mod de preparare

Tăiați grosier usturoiul, încălziți untul sau uleiul într-o tigaie la foc mediu mic și sotați usturoiul timp de 5 minute până când este parfumat și ușor gătit. Transferați usturoiul într-un blender de mare viteză cu sucul de lămâie și coaja (dacă nu vă place multă lămâie, adăugați încet coaja și sucul după preferințele dvs.), piper, sare, fulgi de chili roșu, turmeric și caju.

Puneți gnocchi la fiert. Chiar înainte ca gnocchi să fie gata de gătit puneți deoparte 3 căni de apă pentru paste. Transferați gnocchi înapoi în tigaia în care ați gătit usturoiul împreună cu fasolea albă. Adăugați 2 căni de apă de la paste în blender. Amestecați la viteză mare până când obțineți o consistență omogenă. Dați un gust ajustați aroma. Mai dați un alt mixaj doar pentru a vă asigura că este foarte fin. Se toarnă peste gnocchi și fasole amestecând pentru a se combina.

La foc mediu mic continuați să amestecați pastele până când încep să se îngroașe. Adăugați mai multă apă pentru paste pentru a le subția dacă este necesar.  la final, adăugați varza kale și amestecați până se ofilesc.

Sursa: Instagram