De la turci învățăm acum să preparăm mult mai simplu și rapid sarmale. Pentru asta vom folosi o cană de cafea, de exemplu. De altfel, puteți folosi orice cană doriți, după ce veți urmări video-ul de la finalul textului, vă veți face o idee clară. Pentru a prepara sarmale turcești în cană aveți nevoie de ingrediente obișnuite. În plus, acestea sunt gata mai repede decât cele „clasice”.
Ingrediente pentru sarmale turcești la cană
Pentru sarmale: 1 varză ( poate fi folosită și una murată)
1 pahar de lapte
apă fierbinte
Umplutura: 2 căni de orez
100 g carne
1 ceapă
1 lingură pastă de tomate
pătrunjel
condimente, sare
2 pahare cu apa
Pentru sos: 1 lingura de unt
1 ardei capia
1 morcov
1 rosie
2 căței de usturoi, curățați
condimente, sare
3 pahare cu apă
Mod de preparare
Se prepară amestecul cu care vor fi umplute sarmalele. Practic, se amestecă toate ingredientele, într-o tigaie, pe foc, până se gătesc atât orezul cât și carnea. La final se presară pătrunjel verde deasupra și se lasă la răcit. Dacă aveți varză murată, aceasta trebuie doar desărată în apă. Dacă folosiți varză proaspătă, aceasta trebuie opărită în apă, pentru ca frunzele să devină maleabile.
Frunza de varză se ia și se pune într-o ceașcă mare, se pune în mijlocul ei o lingură de amestec, apoi se închide, trăgând marginile deasupra. Se preseaza ușor și se așaza pe tavă, cu baza un de s-au întâlnit capetele de varză, în jos. După ce ați preparat întreaga cantitate, turnați deasupra sosul preparat între timp.
Pentru prepararea sosului trebuie doar să fierbeți ingredientele menționate, apoi să le mărunțiți până la textura unui sos, folosind un blender. După ce ați turnat sosul peste sarmalele la cană, acoperiți cu hârtie de copt și dați la cuptor. Sarmalele la cană se fierbă în cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 – 40 minute. Se servesc fierbinți.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook