Cum să spălați geamurile ca să nu înghețe niciodată – e un truc pe care îl știu doar profesioniștii

Cum să spălați geamurile ca să nu înghețe niciodată – e un truc pe care îl știu doar profesioniștii
Curățenia pentru Crăciun e pe ultima sută de metri? Gospodinele au un mare stres când vine vorba de spălat geamuri mai ales când afară sunt temperaturile scăzute.

Geamuri de Crăciun așa cum scrie la carte? Fără urme nedorite și mai ales fără să înghețe? Iată cele mai bune soluții

Geamuri perfecte pentru sărbătorile de iarnă. Cum să spălați geamurile când e frig afară. Trucuri ca să nu înghețe niciodată

La prima vedere a spăla geamurile pare cel mai banal lucru. Doar că nu e deloc așa, mai ales când afară e iarnă. De aceea, primul lucru de care trebuie să țineți cont când începeți această operațiune este să țineți că geamurile e bine să fie curățate mereu în umbră. Și asta, indiferent de anotimp.

Înainte de a curăța fereastra, trebuie să scăpați de murdăria și praful din rosturile ramelor. Așa se vor închide perfect și nu va intra nici pic de frig. Dacă e nevoie, curățați și zăpada şi gheaţa din jurul ferestrei folosind o racletă de gheaţă pentru ca geamul să nu se zgârie.

În cazul în care s-a format o porțiune mai groasă de gheață, atunci folosiți apă caldă, dar nu fierbinte. Și, sub nici o formă nu spălați geamurile reci cu apă rece. Nu de altceva, dar apa poate să înghețe rapid pe geamuri, chiar înainte de a vă apuca să spălați.

Folosiți soluție de curățarea a parbrizelor

Majoriatatea gospodinelor folosesc pentru a curăța ferestrele o soluție obișnuită de curățare. Dar iarna se recomandă să fie utiliazată și cea pentru curățarea parbrizelor. Atenție! O soluție folosită pentru a spăla geamurile la -20 de grade trebuie diluată cu apă dacă o veți utiliza pentru geamurile din casă.

La fel de bine puteți opta și pentru soluții preparate în casă, adică cele pe bază de alcool sau oțet. Acestea vor înlătura murdăria și vor ajuta la formarea petelor. Pentru geamuri perfecte, sunt foarte bune prosoapele de hârtie care lasă geamurile strălucitoare.

Recomandarile noastre