Cum salvați viața mașinii de spălat. Regulile de aur pe care orice gospodină trebuie să le cunoască.

Cum salvați viața mașinii de spălat. Regulile de aur pe care orice gospodină trebuie să le cunoască.
Mașina de spălat nu se curăță singură și ea trebuie igienizată periodică, pentru că altfel murdăria se acumulează și se va depune pe hainele puse la spălat. În plus, pot apărea mirosuri neplăcute.

Trebuie să știți că mașina de spălat nu se curăță în timp ce spală hainele. Ea are nevoie de o atenție specială, arată Masinicasnice.ro.  Este indicat să curățăm bine mașina de spălat la fiecare trei luni.

Pentru a curăța cauciucul mașinii de spălat este necesar să îl ștergem în toate pliurile cu o cârpă umedă, îmbibată în oțet. Acesta îndepărtează eficient murdăria, mucegaiul și bacteriile și dezinfectează.  Pentru a face acest lucru, puteți folosi oțetul pe care îl aveți acasă, diluat într-un lighean cu apă foarte fierbinte. Frecați bine cauciucul până când dispare toată murdăria de pe el.

Cum se curăță filtrul mașinii de spălat

Filtrul mașinii de spălat colectează, în timp, resturile de detergent, scame, părul animalelor de companie și mici obiecte ce au rămas uitate în buzunare. Cel mai bun mod de a o curăța este să deconectați mai întâi mașina de spălat, să puneți un prosop vechi pe podea pentru a colecta apa acumulată, să deschideți ușa care protejează filtrul și să îl scoateți afară.

Cel mai eficient mod este să lăsați filtrul mașinii de spălat scufundat în apă foarte fierbinte cu oțet în timp ce curățați restul componentelor mașinii de spălat. Apoi clătiți-l bine, uscați-l și puneți-l la loc.

Folosiți cu încredere apă fierbinte și oțet

Nu uitați să curățați cuvele pentru înălbitor, detergent și balsam de rufe, deoarece acestea fiind mai mereu umede, în timp vor genera bacterii și mucegai. Scoateți cuvele din locul său și înmuiați-le în oțet și apă caldă pentru a îndepărta murdăria. Vă puteți ajuta cu o perie.  În plus, curățând mașina de spălat cu oțet, veți elimina și mirosurile neplăcute pe care le-ar putea degaja murdăria și mucegaiul acumulate.

În cele din urmă, după ce ați terminat cu cuvele și cu filtrul mașinii de spălat, tot ce rămâne de făcut este să curățați tamburul. Încă o dată va trebui să curățăm mașina de spălat cu oțet, doar că în acest caz vom alege un program scurt și apă caldă. Umpleți una dintre cuvele de detergent cu oțet și puneți-o în funcțiune. După ce ați terminat, lăsați ușa deschisă pentru ca acesta să se usuce bine și rezultatul să fie perfect.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre