În special adolescenții se confruntă cu coșuri pe față, ba chiar acnee. Unii încearcă să le ascundă cu fond de ten, dar nu este o soluție.
Cum scapi de coşurile de pe faţă. De ce apar
Acneea este o boală a pielii care implică glandele care produc ulei, de la baza foliculilor de păr şi, în general, afectează 3 din 4 persoane cu vârste între 11 şi 30 de ani.
Acneea apare cel mai des în perioada pubertăţii, însă există şi adulţi care se confruntă cu această problemă. Soluţia este un tratament la exterior, la nivelul tenului, însă ideal este să fie tratată şi cauza care duce la apariţia acneei.
În general, acneea apare din pricina excesului de sebum, iar alimentaţia este un factor important în eliminarea acestei probleme. Ai grijă să mănânci sănătos, să eviţi prăjelile, alimentele de tip fast-food şi băuturile carbogazoase. Şi sarea sau zahărul ajută la formarea coşurilor de pe faţă.
Cum scapi de coşurile de pe faţă. Remedii naturiste
Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că dieta joacă un rol foarte important în ameliorarea apariţiei coşurilor. O dietă cu o bună aprovizionare cu vitamina A, E şi zinc poate avea un risc mai mic de apariţie al acneei severe.
Există câteva remedii naturiste pe care le poţi încerca şi astfel, dacă vei observă îmbunătăţi asupra pielii tale, le poţi folosi mai des:
Ulei de arbore de ceai. Anumite studii realizate pe 60 de pacienţi au dovedit că uleiul de arbore de ceai ajută la tratarea acneei uşoare până la cea moderată.
Ceai. Polifenolii din ceai, inclusiv din ceaiul verde, sunt benefici în reducerea producţiei de sebum şi tratarea acneei. De recomandat să te documentezi puţin înainte deoarece este indicat să utilizezi compuşii extraşi din ceai, mai degrabă, decât folosirea directă a ceaiului.
Creme. Cremele hidratante calmează pielea, în special a persoanelor care urmează un tratament sever al acneei. Acestea conţin aloe vera, ceea ce înseamnă o concentraţie mare de efecte antiinflamatoare şi de efecte liniştitoare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook