Fie că doriți să vă neteziți liniile cu ajutorul produselor de îngrijire a pielii, fie că doriți să mergeți direct la lucrurile dificile, adică botox, materiale de umplutură și lasere, există o soluție pentru ridurile de pe frunte. Când vine vorba de modul în care scăpăm de riduri, totul se reduce la colagen. Într-un fel sau altul, pielea ta are nevoie de mai mult colagen pentru a umple liniile.

Sunt ridurile frunții reversibile?

 „În unele cazuri, dacă liniile nu sunt adânc în piele, le puteți inversa total”, spune dermatologul din New York, Joshua Zeichner. Cu toate acestea, el avertizează: „Dacă liniile sunt adânc în piele, este posibil să nu le puteți elimina complet”. Chiar dacă liniile dvs. sunt mai profunde, preparatele injectabile precum Botoxul pot face totuși o mare diferență.

Ce ingrediente de îngrijire funcționează de fapt pentru riduri?

Retinol. „Retinolul stimulează colagenul pentru a ajuta pielea să reziste la riduri”, explică Zeichner. Cu orice produs care conține retinol, va dura cel puțin trei luni până când rezultatele de netezire a pielii vor fi pe deplin realizate. Retinolul vă poate face pielea sensibilă, de aceea este important să vă hidratați și să purtați protecție solară atunci când utilizați produse cu retinol, iar femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să îl evite cu totul, deoarece poate duce la apariția unor defecte congenitale.

Botoxul și alte produse injectabile pe bază de neurotoxină sunt extrem de eficiente pentru a netezi ridurile de pe frunte. 

„Reductoarele de riduri injectabile funcționează relaxând mușchii de sub piele”, explică Zeichner. 

În esență, dacă nu mai poți face expresiile feței, fața ta nu va putea crea ridul. Rezultatele durează de obicei trei până la patru luni, dar dacă liniile nu sunt prea adânci, Zeichner spune că produsele injectabile le pot netezi complet. 

„La fel ca agățarea unei cearșafuri pe o linie de rufe și permițându-i să se desfășoare în vânt, neurotoxinele permit pielii să se umple singure în linii, împiedicând repetarea expresiilor faciale care determină ridurile să înceapă,” explică el.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri