Cum se fac clătitele de post, fără lapte şi fără ou

Cum se fac clătitele de post, fără lapte şi fără ou
Clătitele sunt desertul preferat de români şi simplu de făcut. Dacă sunteţi la dietă ori în post, puteţi renunţa la ouă şi lapte şi  tot vor fi delicioase.

Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou

Renunţăm la ouă şi lapte şi folosim apă minerală. Am putea înlocui laptele şi cu bere sau cu lapte de soia.

Ingrediente:

O cană de apă minerală carbogazoasă, o cană de făină, o linguriţă de zahăr (nu-i obligatoriu), 50 de ml de ulei şi o lingură de zahăr vanilat şi un praf de sare.

Dacă vreţi ca aluatul să iasă pufos, puteţi să puneţi o linguriţă de praf de copt.

Clătitele de post se fac foarte simplu și rapid:

  • Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru a face aluatul mai fraged şi are grijă ca clătitele să nu se prindă de tigaie.
  • Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală.
  • Dacă-i prea subţire, se rezolvă cu făină.
  • Dacă vreţi mai multă aromă, puteţi să puneţi puţină esenţă de migdale, portocale sau lămâie, după preferenţă.
  • Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Dacă n-aţi pus ulei în compoziţie, puteţi să puneţi un strop în tigaie.
  • Umplutura ţine doar de imaginaţia şi preferinţele consumatorului. Puteţi să le umpleţi cu magiun, dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane, ciocolată de post. (Sursa: evzmonden.ro)