Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se face ”Crăiasa zăpezii”, o prăjitură cu lapte

Cum se face ”Crăiasa zăpezii”, o prăjitură cu lapte
Dacă sunteți în pană de idei pentru un desert arătos și gustos, vă propunem noi o prăjitură cu lapte, ”Crăiasa zăpezii”, de la ”Rețete Haplea”. Se face cu biscuiți. Arată atât de bine, încât o puteți face și la zile festive.

Vă propunem o prăjitură simplă, dar foarte apetisantă ”Crăiasa zăpezii”. Se vor bucura toți membrii familiei, iar invitații vor cere rețeta.

Cum se face ”Crăiasa zăpezii”, o prăjitură cu lapte

Este un desert pentru copii, adulți și bunici. UIte aici o rețetă de la Haplea!

Ingrediente

Blat

  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt (5g)

Cremă

  • 5 galbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 4 linguri de faină
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolată neagră
  • 250 g unt
  • 200 g biscuiți Petite beurre
  • 200 ml lapte

Decor

  • 200 ml frișcă lichidă
  • fulgi de cocos

Sirop

  • 4 linguri lapte călduț

Mod de preparare

Crema: mixăm gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, adăugăm apoi făina și laptele treptat. Punem crăticioara pe foc mediu, amestecând mereu până când crema se îngroașă că o budincă. Împărțim cantitatea de cremă în două părți: o parte rămâne de vanilie, iar în cealaltă jumătate adăugăm ciocolată ruptă bucățele. Amestecăm pentru omogenizare. Fiecare cremă o acoperim cu folie alimentară până să răcește.

Blat: mixăm spumă albușurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topește, uleiul treptat, iar la sfârșit făina amestecată cu praful de copt. Coacem în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

Asamblare: blatul se însiropează cu puțin lapte. Se pune crema de ciocolată, apoi se pune un strat de biscuiți trecuți prin lapte. Peste biscuiți, se pune cremă de vanilie, apoi un strat de frișcă din 150 ml frișcă lichidă și 2 linguri zahăr+esență de vanilie.

Prăjitura se poate face și sub formă de tort, iar în loc de biscuiți folosim pișcoturi.

Punem prăjitura la frigider de seară, până dimineață, apoi o decorăm cu frișcă bătută spumă și fulgii de cocoș.

Atenție! Untul îl folosim la temperatura camerei: 150 g unt îl adăugăm bucățică cu bucățică în crema de vanilie, iar 100 g de unt în crema de ciocolată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre