Cum se face dulceața de căpșuni. Ingredient surpriză

Cum se face dulceața de căpșuni. Ingredient surpriză
În această perioadă, mulți dintre noi am redescoperit bucătăria. Dacă sunteți în pană de idei, vă spunem noi cum se face o dulceață de căpșuni. Se pune și un ingredient surpriză.

Dacă tot stăm mai mult în casă, hai să bucătărim!  Uite o rețetă ușoară pentru dulceață, perfectă pentru micul dejun sau pentru clătite!

Cum se face dulceața de căpșuni și rubarbă

  • În primul rând vă trebuie o cratiță largă (cam de 40 cm), în care puneți, pe rând, 400 gr. de rubarbă spălată și tăiată în bucăți de 2 cm, 400 grame de căpșuni spălate, curățate de codițe și feliate, 400 grame de zahăr și o lingură de zeamă de lămâie.
  • Cratița se pune pe foc, la foc mediu, până când începe să fiarbă dulceața, adică atunci când se formează o spumă la suprafața cratiței. Trebuie spus că această spumă trebuie îndepărtată, ori de câte ori se formează, cu o lingură.  După apariția spumei reduceți focul de la mediu, la mic și mai lăsați să fiarbă, amestecând ocazional cu o lingură de lemn sau silicon.
  • Ca să verificați dacă dulceața a fiert suficient, puneți o linguriță de sirop pe o farfurie și dacă are o consistență asemenea mierii de albine și dacă fructele sunt translucide, confiate, puteți opri aragazul.
  • Dacă dulceața este gata, luați oala de pe plită și adăugați o lingură cu extract de vanilie.
  • Apoi pregătiți patru borcane spălate și sterilizate pe care le umpleți cu dulceața caldă și le puneți capace. Borcanele se acoperă cu un prosop si se lasă până se răcesc complet, după care le puteți depozita în camară. Dulceața este bună la micul dejun sau pentru clătite și fursecuri. Sursa: evz.ro