O variantă sănătoasă la clasicul şniţel din carne este cel din legume, după o reţetă foarte gustoasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin. Puteți încerca această rețetă acum, în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se încheie pe 29 iunie.
Cum se pregăteşte şniţelul de legume
Abia când începi să mănânci șnițelele din legume îți dai seama că nu este carne.
Ingrediente
- 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 4 cartofi, ½ varză, o mână fasole, o mână mazăre verde, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură brânză rasă (şvaiţer sau parmezan), 1 lingură pesmet, untură (sau ulei) pentru prăjit, sare
Mod de preparare
- Se fierb împreună sau separat, în apă cu sare, morcovii, pătrunjelul, cartofii fără coajă, varza opărită mai înainte, fasolea verde şi mazărea boabe.
- Se scurg bine de apă şi se toacă toate, afară de mazăre, potrivit de mărunt.
- Separat se amestecă o lingură de făină cu 2 ouă.
- Se adaugă zarzavatul, brânza rasă şi sare dacă mai trebuie.
- Se ia cu lingura din compoziţie, se fac chiftele rotunde cu mâna dată prin făină şi se turtesc apoi în formă de şniţel pe un fund presărat cu pesmet.
- Se rumenesc în untură (sau ulei) şi se servesc cu salată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook