Cum trecem mai ușor peste depresia din pandemie? Am aflat secretul!

Cum trecem mai ușor peste depresia din pandemie? Am aflat secretul!
Nu este un secret faptul că animalele îți pot ridica moralul. În afară de experiențele personale ale multor oameni, acest lucru este dovedit și științific.

Desigur, animalele de companie nu sunt chiar așa ușor de îngrijit, așa că va trebui să vă asigurați că sunteți pregătiți să porniți în această „călătorie”, care implică responsabilitate.

Un animal de companie poate să „ofere confort și liniște”, așa cum explică Nicole Ellis, antrenor de câini certificat și expert în animale de companie. 

Un animal de companie te poate scoate din depresie

Psihologii susțin că un animal de companie ne va ajuta în momentele dificile, chiar dacă noi nu vom da, ci doar vom aștepta să primim. Potrivit publicației LaPsiholog, prezența animalelor în viața noastră va face mai simplă trecerea printr-o perioadă de doliu sau printr-o situație mai neobișnuită, care ne induce sentimente de teamă.

Young smiling man affectionate with his dog

Cum? Specialiștii afirmă că interacțiunea pozitivă emoțională cu necuvântătoarele va crește nivelul de serotonină și dopamină, care ne va calma, relaxa și ne va da o stare de bine generală.

Faptul că deși nu avem chef să facem nimic (unul dintre principalele simptome ale depresiei) trebuie să avem grijă ca prietenul nostru să fie hrănit, curat și dus la plimbare, ne va scoate dintr-o anumită ,,zonă de confort” pe care ne-am creat-o dorindu-ne să ne ascundem de lume și să trăim singuri cu temerile noastre.

Cum îţi alegi prietenul necuvântător

Când vă decideţi să luaţi în grijă un animal de companie, trebuie să ţineţi seama de mai mulţi factori. În primul rând contează mărimea apartamentului, dacă aveţi curte, ce posibilităţi materiale aveţi, dar şi timpul pe care îl puteţi dedica patrupedului. De asemenea, nu uitaţi că un câine de talie mare implică mai mult spaţiu de mişcare, cheltuieli mai mari de vaccinare şi deparazitare şi mai multă hrană. Pentru locuinţele de la bloc sunt mai potriviţi un câine de talie mică sau o pisică. Părul acestora din urmă e însă mai periculos decât cel al câinilor. Dacă nu agreaţi ideea unui animăluţ, puteţi opta pentru un acvariu cu peşti exotici sau o colivie cu un peruş ori un canar. Sunt mai uşor de îngrijit.

Jennifer Lopez, luată la rost pe rețelele de socializare pentru Ziua Recunoștinței