Cum va fi vremea de Paști. Ultimele informații

Cum va fi vremea de Paști. Ultimele informații
Temperaturile vor scădea în întreaga ţară până pe 1 mai. De Paști nu va ploua, dar nici prea cald nu va fi. În plus, în anumite zone geografice va ploua chiar de Paști.

Pentru că mulți pleacă în această vacanță la munte, iată cum va fi vremea pe culmi. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 – 27 aprilie. Media minimelor va scădea spre -1 grad, până la finele lunii, iar ploile sunt așteptate, eventual, doar după 24 aprilie.

Vremea de Paști în Banat

În Banat, chiar de paști, temperaturile maxime vor ajunge până la 19 grade, în medie,  și vor rămâne așa până pe 27 aprilie. Minimele vor crește ușor, până la un vârf de 8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul  22 – 30 aprilie.

Vremea de Paști în Crișana

În Crişana, după data de 20 aprilie, temperatura va creşte spre 17 – 18 grade, până pe 27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul lunii. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, de la 0 grade va creşte până spre 8 grade, pe 26 aprilie. Începând cu data de 22 aprilie sunt posibile ploi.

Vremea de Paști în Transilvania

Media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, după care vremea se va răci. Media minimelor va creşte și ea până spre 4 – 5 grade, în 26 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 24 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paști în Maramureș

În Maramureş, vremea va fi deosebit de rece, abia în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat. Media minimelor va oscila între -3 și 7 grade, în 26 aprilie.

Vremea de Paști în Moldova

În Moldova, temperatura aerului va fi în creştere, până în data de 25 aprilie, când  media regională va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paști în Dobrogea

Ulterior datei de 19 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel că media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci din nou vremea. Noaptea temperatura va crește de la 3 spre 9 grade, în perioada 27 – 29 aprilie. Ploi sunt posibile după data de 25 aprilie.

Vremea de Paști în Muntenia

În Muntenia se va ajunge la 20 de grade în perioada 25 – 27 aprilie, dar nopţile vor fi reci. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paști în Oltenia

În Oltenia, după data de 20 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară. Media maximelor va ajunge la 19 grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Media minimelor va creşte treptat de la 1 – 2 grade, în intervalul 18 – 21 aprilie, spre 8 grade, în perioada 26 – 29 aprilie. Și aici sunt așteptate ploi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.