Cum va fi vremea în vacanța de primăvară și de Paști. Meteorologii au vești pentru următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în vacanța de primăvară și de Paști. Meteorologii au vești pentru următoarele două săptămâni
Temperaturile vor scădea în întreaga ţară pe parcursul următoarelor două săptămâni (18 aprilie - 1 mai).

Oscilația temperaturilor aduce cu sine şi probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, în perioada 18 – 20 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor situându-se în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura va creşte treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18 – 19 grade în medie, valori ce vor caracteriza și intervalul 23 – 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională fiind de 16 – 18, în medie.

Minima nu va depăşi un grad, la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 20 aprilie şi din nou în intervalul 22 – 30 aprilie.

Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, temperatura va creşte spre 17 – 18 grade, până pe 27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperatura va fi între -1 şi 0 grade, în primele trei nopţi, după care va creşte până spre 8 grade, pe 26 aprilie.

În perioada 27 aprilie – 1 mai, media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, dar şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea în Transilvania

Și în Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8 – 9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, după care vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor, în primele două nopţi, se va situa în jurul valorii de -4 grade, dar va creşte până spre 4 – 5 grade, în 26 aprilie.

Ulterior, media minimelor va scădea la două grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, la începutul intervalului, apoi temperatura aerului va creşte, astfel că, în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat. Media minimelor va oscila între -3 şi -2 grade, luni şi marţi noaptea, apoi va creşte până spre 7 grade, în 26 aprilie. După această dată, vremea se va răci şi până la sfârşitul intervalului de prognoză media minimelor va fi de 4 grade.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Vor fi maxim 10 grade şi minime de -1 grad. Temperatura aerului va fi în creştere, până în data de 25 aprilie, când  media regională va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie.

Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de rece în primele două zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară. Media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci din nou vremea. Media minimelor va creşte treptat de la 3 – 4 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de 9 grade, în perioada 27 – 29 aprilie.

Până la sfârşitul intervalului, temperatura va scădea uşor spre 8 grade, iar probabilitatea de apariţie precipitaţiilor va fi mai mare pe data de 20 aprilie, dar şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, media maximelor va fi în creştere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la 20 de grade în perioada 25 – 27 aprilie. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17 – 18 grade.

Nopţile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de cel mult două grade, după care temperatura aerului va creşte spre valori de 8 grade, în intervalul 26 – 29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6 – 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi deosebit de rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară. Media maximelor va ajunge la 19 grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Apoi, vremea se va răci, media maximelor va coborî spre 16 – 17 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va creşte treptat de la 1 – 2 grade, în intervalul 18 – 21 aprilie, spre 8 grade, în perioada 26 – 29 aprilie, apoi va scădea spre 6 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 – 20 aprilie şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vremea va fi deosebit de rece în primele patru zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0 – 2 grade. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 – 27 aprilie. După acest interval, vremea se va răci iar, media maximelor urmând a coborî uşor la 6 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va creşte treptat în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de două grade, în intervalul 25 – 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad, până la sfârşitul perioadei analizate, Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 18 – 20 aprilie, precum şi între 24 aprilie şi 1 mai.