Exista numeroase studii, pro si contra, vizavi de eficacitatea acestor medicamente. Știați însă că ne putem ajuta organismul și prin mijloace naturale?
De exemplu iaurtul și lactatele fermentate, indiferent dacă le consumați dimineața sau seara, cresc intensitatea răspunsului imun la o serie de bacterii şi viruşi. Kiwi şi afinele sunt fructe bogate în vitamina C, cresc rezistența la boli şi au efect antioxidant.
Oul este o sursă de proteină de cea mai înaltă calitate. Conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali, pe care organsimul nu îi poate sintetiza. Totodată, ouăle sunt o importantă sursă de vitamine antioxidante A si D şi minerale, de exemplu fier, seleniu, zinc.
Chiar daca avem tendința să evităm carnea roșie atunci când adoptăm un stil de viață sănătos, iată un motiv pentru care nu trebuie să o scoatem cu totul din alimentație: este o sursă bogată de proteine şi minerale, mai ales de fier. Sistemul imunitar are nevoie de ele pentru a funcţiona eficient. În perioada de convalescenţă carnea roșie ajută la refacerea organismului.
Cum arată vedetele care nu au apelat niciodată la bisturiu
Dieta cu orez, eficientă și sănătoasă
Ardeiul gras, indiferent de culoare, şi morcovii conţin cantităţi mari de betacaroten, fitonutrient cu proprietăţi antioxidante, care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Provitamina A stimulează producţia de anticorpi şi menţine integritatea pielii şi a mucoaselor.
Chiar dacă nu ne place mirosul, nu trebuie să ignorăm usturoiul. Bunicii noștri îl înghițeau dimineața pe stomacul gol pentru a se asigura că rămân sănătoși și în putere pe tot parcursul zilei. Aromatul condiment este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale şi poate fi folosit în multe feluri de mâncare. Acesta previne răcelile comune, precum şi bolile gastrointestinale.
Ghimbirul este excelent în lupta împotriva răcelii şi gripei, dar ajută şi în cazul altor boli. Nu în ultimul rând, faimoasa lămâie. Este bogată în vitamina C şi antoxidanţi, poate îmbunătăți sistemul imunitar. Specialiștii spun ca un pahar de apă cu lămâie, dimineața pe stomacul gol, este modul cel mai sănătos de a ne începe ziua.
Sursa foto: Pixabay / silviarita
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook