Da, se face și desert din avocado, iată rețeta: Avocado brownies, un dulce vegan și fără ulei

Da, se face și desert din avocado, iată rețeta: Avocado brownies, un dulce vegan și fără ulei
Aceste brownies cu avocado sunt un desert senzațional, plin de arome și de nutrienți. În plus, produsul poate fi considerat complet vegan.

Rețeta nu este deloc complicată, iar în loc de uleiul care se folosește de obicei pentru a da consistență prăjiturii, aici folosim avocado. Tot ce aveți nevoie pentru a prepara aceste avocado brownies e un robot de bucătărie, care să mărunțească fin și să amestece ingredientele.

Ingrediente pentru avocado brownies

▢⅔ ceașcă de piure de avocado copt – cu pulpa verde, fără pete întunecate aproximativ 1 avocado mai mare

▢¼ cană de sirop de arțar

▢3 linguri de Tahini – sau unt de migdale ori unt de arahide

▢¾ cană de lapte de migdale

▢½ cană de zahăr din nucă de cocos

▢½ cană de pudră de cacao neîndulcită

▢1 ceașcă de ovăz de modă veche, rostogolit.

▢2 lingurițe de praf de copt

▢1 lingură de extract de vanilie

▢½ linguriță de sare de mare

▢½ ceașcă de ciocolată neagră cu fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F). Tapetați o tavă pătrată pentru brownie cu hârtie pergament ușor unsă cu ulei. Dați-o deoparte. Înainte de a începe, măsurați cantitatea de piure de avocado în cana de măsurare. Acest lucru previne adăugarea unei cantități prea mari de avocado care ar adăuga o aromă ciudată negreselor.

Într-un robot de bucătărie sau într-un blender de mare viteză, adăugați avocado pasat, siropul de arțar, tahini (sau unt de migdale/alune), lapte de migdale, zahăr din nucă de cocos, pudră de cacao neîndulcită, ovăz, praf de copt, extract de vanilie și sare.

Procesați ingredientele pentru avocado brownies pe setarea de mare viteză a blenderului până când se formează un aluat gros pentru brownie. Este posibil să fie nevoie să opriți robotul de bucătărie/blenderul de câteva ori, să răzuiți pereții bolului cu o spatulă de silicon și să repetați până când toate ingredientele sunt amestecate și nu se mai văd cocoloașe de avocado. Îndepărtați lama de la robotul de bucătărie și încorporați chipsurile de ciocolată.

Transferați aluatul în tava pentru brownie și coaceți-l timp de 25 – 35 de minute sau până când un vârf de cuțit introdus în centru iese curat sau cu o mică firimitură pe el. Răciți negresele cu avocado în tavă timp de 5 minute, apoi pe un grătar de răcire până când ajung la temperatura camerei.

Brownies cu avocado calde pot avea o aromă ciudată, așa că înainte de a le încerca, răciți-le și băgați-le în frigider pentru o textură mai tare.  Se păstrează în frigider într-un recipient etanș până la 3 zile.

Sursa: Instagram