Dacă la dispecerat suna un civil, operatorul n-ar fi crezut că a aterizat un elicopter lângă TVR

Dacă la dispecerat suna un civil, operatorul n-ar fi crezut că a aterizat un elicopter lângă TVR
Ei sunt polițiștii care au prevenit un incident grav cu elicopterul american. Nu vrea să-i scoată nimeni eroi, dar atitudinea și rapiditatea cu care au acționat cei doi agenți trebuie să fie un exemplu pentru alți colegi din Poliție. Chiar și pentru șefi.

Polițiștii Adrian și Beinur, de la Brigada Rutieră a Capitalei, au povestit cum au acționat în momentul în care au văzut elicopterul zburând la joasă înălțime pe bulevardul Aviatorilor. Iar șefii lor au decis să posteze relatarea pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Pentru ce au povestit, polițiștii au primit 29.000 de aprecieri, 2.400 de comentarii și 1.700 de distribuiri. Desigur, au existat și câteva opinii care susțineau că, fiind bugetari, polițiștii nu trebuie lăudați, apreciați sau transformați în eroi fiindcă asta le e meseria.

„Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției!”

Se aflau la semafor, la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle.

Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică, iar mașina a părut că se ridică.

S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor lovește un stâlp de iluminat și se îndreaptă către ei.

Instinctul a intervenit imediat.

-Adriane, fugi repede și blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă!

Cu mâinile ridicate, au oprit imediat mașinile și astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reușit să aterizeze în mijlocul intersecției.

Totul s-a întâmplat foarte rapid.

După aterizare, Beinur și Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloții și au anunțat dispeceratul!

– Deviați traficul dinspre Piața Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției!

Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză.

– Elicopter?

– Vorbesc foarte serios! Un elicopter!

Cei doi colegi au rămas la fața locului, până la ridicarea elicopterului din intersecție.

Ei sunt Beinur și Adrian, cei doi polițiști care astăzi au dat dovadă de prezență de spirit și au reușit să prevină producerea unui dezastru!

Felicitări!”

Dacă la dispecerat suna un civil, operatorul n-ar fi crezut că a aterizat un elicopter lângă TVR

După cum reiese din convorbire, dispecerul care a preluat apelul agenților Adrian și Beinur a fost uluit când a auzit că a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției din Piața Charles de Gaulle, lângă TVR, acolo unde doar în timpul revoluției din 1989 dădau roată elicopterele. Nu avea niciun motiv să se îndoiască deoarece polițistul îl apelase pe canalul de serviciu.

Dacă, însă, ar fi sunat un cetățean civil la 112 ca să sesizeze aterizarea elicopterului, ar fi avut surpriza să urmeze un dialog mai lung, cu multe suspiciuni. Amintiți-vă de apelul dat de Alexandra la Poliția din Caracal, când a fost luată ostatică de Gheorghe Dincă.

Nicolae Ceaușescu în costum de baie. Îi plăcea bălăceala la mare

Recomandarile noastre